palestiina teki tasapelin etelä-korean joukkueen kanssa, bahrain voitti australian joukkueen ja vain kiinan joukkue kärsi tuhoisan tappion.

2024-09-06

5. syyskuuta käynnistyi mm-kisojen alkuottelun aasian 18 parhaan joukkoon ensimmäinen kierros. tämän seurauksena kolmessa päättyneessä pelissä oli kaksi häiriötä. palestiinan joukkue pelasi 0-0-tasapelin etelä-korean kanssa vierasottelussa, kun taas bahrainin joukkue voitti australian joukkueen 1-0 vierasottelussa. vain kiinan miesten jalkapallojoukkue vaikutti 0-7 tappioon. näistä kolmesta pelistä päätellen koko aasia todellakin edistyy, ja vain kiinan miesten jalkapallomaajoukkue on perääntynyt.
c-lohkossa australian joukkue kohtasi bahrainin kotonaan. ensimmäisellä puoliajalla joukkueet tekivät 0-0-tasapelin. toisella puoliajalla australian joukkueen cousini nosti jalkansa liian korkealle, ja erotuomari lähetti hänet ulos punaisella kortilla. australian joukkue, jolla oli yksi pelaaja vähemmän taistelua, venytti puolustuksessaan. 89. minuutilla bahrainin joukkue pelasi yhä enemmän laidalla, ja sutar esti pallon poikki ovi. vastustajan omalla maalilla bahrain-joukkue viimeisteli voiton ja voitti ensimmäisen voittonsa 18-välierissä.
b-lohkossa etelä-korean joukkue kohtasi kotonaan palestiinan joukkueen. ensimmäisellä puoliajalla etelä-korean joukkueella ei ollut selvää etua palestiinan joukkue teki maalin, mutta se ei kelpaa paitsiossa. toisella puoliskolla li gangren menetti tilaisuuden, hamad teki peräkkäisiä sankarillisia torjuntoja, son heung-min osui ovenkarmiin tyhjällä maalilla, ja palestiinan joukkue myös menetti yhden tilaisuuden pysäytysajassa. lopulta palestiinan joukkue tasapeli etelä-korean joukkueen kanssa vierasottelussa 0-0, mikä aiheutti suuren järkytyksen.
tadžikistanista vuoden alussa aasian cupissa 8 parhaan joukkoon saavuttaneesta indonesian joukkueesta 4 parhaan joukkoon u23 aasian cupissa, ja nyt palestiinan joukkue ja bahrainin joukkue ovat järkyttyneet peräkkäin kärjessä. 18. maailman alkukilpailuissa. aasian jalkapallon yleinen taso jatkaa nousuaan, ja ainoa poikkeus on kiinan miesten jalkapallomaajoukkue.