11 miehen jalkapallomaajoukkue käänsi saudi-arabian 10 miehen joukkueen!

2024-09-11

pekingin aikaa 10. päivän illalla aasian 18 parhaan karsintaottelut vuoden 2026 usa-kanada-meksiko mm-kisoihin jatkuivat. lohkoottelun toisella kierroksella saudi-arabian joukkueen kotona dalianissa tyrmäsi kiinan joukkueen 1:2. kahden kierroksen jälkeen jalkapallomaajoukkue kärsi kaksi peräkkäistä tappiota.

tällä 18-kierroksella jalkapallomaajoukkue putosi "group of death" -ryhmään ja oli c-ryhmässä japanin, australian, saudi-arabian, bahrainin ja indonesian kanssa. sääntöjen mukaan tämän ryhmän kaksi parasta joukkuetta pääsevät suoraan mm-finaaliin, kun taas kolmas ja neljäs joukkueet pääsevät pudotuspeleihin.

ottelun ensimmäisellä kierroksella 5 päivää sitten jalkapallomaajoukkue hävisi vierasjoukkueessa 0:7 japanin joukkueelle. valtavan tappion jälkeen se, pystyykö joukkue piristymään ajoissa seuraavan haasteen edessä, on kova testi jalkapallomaajoukkueelle. valmentaja ivankovic pyysi myös joukkuetta palaamaan kuntoon mahdollisimman pian, pääsemään lamasta ja suoriutumaan hyvin.

kilpailu saudi-arabian joukkueen kanssa on jalkapallomaajoukkueen ensimmäinen kotiottelu tämän turnauksen 18 parhaan joukossa. ivankovic toivoo, että joukkue voi piristää ja palkita faneja upealla pelillä ja hyvällä suorituksella.

kiinan joukkueen avauskokoonpanon kuvalähde: kiinan jalkapallomaajoukkue

saudi-arabian joukkue on tällä hetkellä sijalla 56. eurooppaan matkustaneita pelaajia joukkueessa ei ole paljon, mutta tällä on jotain tekemistä saudi-arabian kotiliigan edistymisen kanssa. vaikka saudi-arabian joukkue istuu kotonaan, se on edelleen vahva vastustaja jalkapallomaajoukkueelle, joka on maailman rankingissa 87.

verrattuna otteluun japanin joukkuetta vastaan, ivankovic muutti aloituskokoonpanoa kiinnittäen enemmän huomiota hyökkäysvoimaan ja liikkuvuuteen: maalivahti wang dalei, jiang guangtai, gao zhunyi keskikenttäpelaajat jiang shenglong, li yuanyi, baihe lamu; ja xie wenneng hyökkääjät wu lei ja fernando.

kiinan joukkue juhlii maalia valokuvalähde: icphoto

avausvaiheen oikeudenkäynnin jälkeen kiinan joukkue pääsi ensimmäisenä umpikujaan. ottelun 14. minuutilla fernando ampui kulmapotkun oikealta ja zhu chenjie nappasi pallon maalin eteen, jolloin vastustaja teki oman maalin.

vain 3 minuuttia myöhemmin cano astui jiang shenglongiin ja teki virheen. katsottuaan var-toiston erotuomari näytti canolle suoraan punaisen kortin. pistettä johtaneella kiinan joukkueella oli jälleen numeroetu.

jalkapallomaajoukkue ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään tilannetta hyväkseen lisätäkseen maalia, vaan paljasti puutteita puolustuspäässä. 39. minuutilla saudi-arabian joukkue käytti kulmapotkun hyväkseen ja teki maalin puskulla.

ennen ensimmäisen puoliajan loppua wu lein pusku rangaistusalueella oli melko uhkaava, mutta valitettavasti se osui poikkipalkkiin.

pelaajat pelissä kuvan lähde: icphoto

toisen puoliajan alun jälkeen kiinan joukkue oli aggressiivisempi puoli. 54. minuutilla jalkapallomaajoukkue käytti jälleen kulmapotkumahdollisuuden, ja vaihtopaikalle tullut wang shangyuan teki maalin. erotuomari vihelsi kuitenkin paitsion saatuaan var:n muistutuksen, ja maali oli mitätön.

62. minuutilla saudi-arabian joukkue melkein viimeisteli johdon. nopeassa vastahyökkäyksessä dosarin voimakas laukaus hylättiin poikkipuusta.

pelin edetessä pitkään numeerisessa etumatkassa ollut kiinan joukkue hallitsi pelin rytmiä, mutta ei kyennyt muuttamaan etua maaleiksi.

90. minuutilla kymmenen miehen saudi-joukkue sai "lopullisen voiton". toisella kulmapotkumahdollisuudella hassan kadish teki maalin kahdesti ja teki tilanteeksi 2:1.

peräkkäisten tappioiden jälkeen japanin joukkueelle ja saudi-arabian maajoukkueen seuraava vastustaja on yhtä vahva australian joukkue. peli pelataan 10. lokakuuta pekingin aikaa.