uutiset

(pariisin paralympialaiset) kattavia uutisia: kiina voitti 12 kultaa päivässä ja ylitti 600 kultaa kesäparalympialaisissa

2024-09-07

china news service, pariisi, 5. syyskuuta (reportteri wang zumin) kiinan armeija voitti pariisin paralympialaisten kahdeksantena kilpailupäivänä 12 kultamitalia uinnissa, yleisurheilussa, pöytätennisessä, pyörätuolimiekkauksessa, bocciassa, sokeassa judossa ja painonnostossa , kesän paralympialaisten kultamitalien kokonaismäärä ylitti 600.
5. paikallista aikaa kiina oli tuplalistan kärjessä yhteensä 166 mitalilla, 74 kultaa, 55 hopeaa ja 37 pronssia. iso-britannia (36 kultamitalia ja 84 mitalia) ja yhdysvallat (27 kultamitalia ja 77 mitalia) sijoittuivat kaksoislistan toiseksi ja kolmanneksi. alankomaat (21 kultaa), ranska (17 kultaa), italia (16 kultaa), ukraina ja brasilia (kumpikin 15 kultaa) sijoittuivat kultamitalilistalla neljänneksi kahdeksaan.
kiinan paralympiauintijoukkue voitti vielä 2 kultamitalia, 3 hopeaa ja 2 pronssia. miesten 50 metrin vapaauinnin s5-finaalissa kiinan joukkue järjesti jälleen lakaisun, kun guo jincheng, yuan weiyi ja wang lichao voittivat kultaa, hopeaa ja pronssia. heistä guo jinchengin aika 29,33 sekuntia rikkoi viime vuoden mm-kisoissa asetetun maailmanennätyksen 29,78 sekuntia.
miesten ja naisten 4×50 metrin sekaviestin 20 pisteen finaali oli päivän uintikilpailun viimeinen taistelu. lu dongin, zhang lin, wang lichaon ja guo jinchengin muodostama joukkue voitti mestaruuden ja rikkoi ennätyksen. jälleen aikaan 2 minuuttia, 24 sekuntia ja 83 sekuntia. guo jincheng voitti tuplakultaa tuplaottelussa yhdessä päivässä.
ennen näitä paralympialaisia ​​kiina oli voittanut 530 kultamitalia 10 kesäparalympialaisissa. tämä viestin kultamitali on kiinan valtuuskunnan 70. kultamitali näissä paralympialaisissa ja kiinan 600. kultamitali kesäparalympialaisissa.
yleisurheilukilpailussa kiinan joukkue saavutti 4 kultamitalia, 3 hopeaa ja 4 pronssia päivässä. naisten 100 metrin t37 finaalissa 26-vuotias wen xiaoyan teki uuden paralympiaennätyksen ajassa 12,52 sekuntia. tämä on hänen kolmas kultamitali näissä paralympialaisissa ja kolmas tittelin puolustaminen. äskettäin hän on voittanut mestaruuden naisten pituushypyssä ja naisten 200 metrin t37-tasolla. hän on voittanut 8 paralympiakultaa.
naisten kuulantyöntössä f64-finaalissa yao juan voitti kultaa ja yang yue pronssia. yao juan, 40, osallistuu paralympialaisiin seitsemännen kerran tänä vuonna ja on voittanut 6 kultamitalia saavuttaen paralympiakultaa grand slamin kolmessa yleisurheilun pääheittotapahtumassa (keihäänheitto, kuulantyöntö ja kiekonheitto) .
naisten kuulantyöntössä f33-luokassa 36-vuotias kiinalainen wu qing voitti mestaruuden ja rikkoi paralympiaennätyksen. hän saavutti myös paralympiakultaa grand slamin kolmessa suuressa heittotapahtumassa. miesten 800 metrin t54 finaalissa kiinalaiset pelaajat jin hua ja dai yunqiang voittivat mestaruuden ja jinhua saavutti uuden paralympiaennätyksen.
pöytätennisareenalla 34-vuotias kiinalainen feng panfeng voitti saksalaisen pelaajan miesten kaksinpelin tason 3 finaalissa ja saavutti viidennen peräkkäisen paralympiamestaruutensa tässä tapahtumassa. näissä paralympialaisissa feng panfeng voitti kolme mestaruutta miesten kaksinpelissä, miesten nelinpelissä ja sekanelinpelissä, joihin hän osallistui viidessä paralympiakisoissaan, ja hän voitti 10 kultamitalia.
kiinan pyörätuolimiekkailujoukkue toi jälleen hyviä uutisia, voittaen sekä miesten että naisten jalkapallomaajoukkueen mestaruudet. kiinan bocce-joukkue saavutti jälleen hienon tuloksen kukistamalla indonesian joukkueen 7:6 sekajoukkueen bc1/bc2-finaalissa ja voittaen mestaruuden.
bocce-pallokilpailun lopussa kiinan hongkongin joukkue sijoittui kultamitalilistan kärkeen kolmella kultamitalilla ja kahdella hopeamitalilla. kiinan joukkue saavutti nollan kultamitalin läpimurron boccia-paralympialaisissa pariisissa ja sijoittui toiseksi kultamitalilistalla tässä tapahtumassa kahdella kultamitalilla.
sokean judokilpailun ensimmäisenä päivänä kiinalainen "post-00s" -pelaaja shi yijie voitti naisten -57kg j1-kultamitalin. kiinan paralympialainen painonnostojoukkue lisäsi vielä 1 kulta- ja 2 pronssia, ja zou yi voitti miesten 65 kilon mestaruuden.
sokeassa jalkapallo-ottelussa oli suuri järkytys, kun brasilian voittamaton paralympiakultaa rikottiin. välierissä sinä päivänä argentiina pelasi varsinaisella peliajalla 0:0 brasilian kanssa ja voitti jännittävän 4:3 rangaistuspotkukilpailun ja kilpailee mestaruudesta ranskan kanssa.
siitä hetkestä lähtien, kun sokeat jalkapallot osallistuivat paralympialaisiin vuonna 2004, tähän otteluun saakka brasilia on voittanut viisi peräkkäistä mestaruutta häviämättä yhtään peliä. kiinan sokea joukkue voitti marokon joukkueen sinä päivänä 1:0 ja sijoittui viidenneksi.
kiinan naisten lentopallojoukkueen voittamaton ennätys näissä paralympialaisissa jatkuu. tuona päivänä he voittivat kanadan joukkueen 3-0 ja etenivät finaaliin, jossa he kilpailevat yhdysvaltain joukkueen kanssa mestaruudesta.
sokeassa maalipallokilpailussa sekä kiinan miesten että naisten joukkueet kilpailivat brasilian joukkueen kanssa pronssista. kiinan naisten joukkue voitti 6:0 ja voitti pronssia, kun taas kiinan miesten joukkue hävisi 3:5 ja sijoittui neljänneksi.
pariisin paralympialaisten yhdeksäntenä kilpailupäivänä (6. syyskuuta) yleisurheilu ja uinti tuottavat 16 ja 15 kultamitalia, ja pöytätennis jatkaa viiden tason kaksinpelin finaaliin. pyörätuolin naisten koripallojoukkueen välierissä kiinan joukkue kohtaa amerikan joukkueen. (yli)