(pariisin paralympialaiset) kattavia uutisia: kiina voitti 9 kultamitalia lisää ja kiina on kaukana edellä 83 kultamitalilla

2024-09-07

china news service, pariisi, 6. syyskuuta (reportteri wang zumin) pariisin paralympialaisten yhdeksäntenä kilpailupäivänä kiinan armeija voitti vielä 9 kultamitalia uinnissa, yleisurheilussa, pyörätuolimiekkauksessa, pöytätennisessä, painonnostossa ja sokeassa judossa, ja voitti myös 9 kultamitalia uinnissa, yleisurheilussa, pyörätuolimiekkauksessa, pöytätennisessä, painonnostossa ja sokeassa judossa.

6. paikallista aikaa kiina on periaatteessa vahvistanut ensimmäisen sijansa kultamitalissa ja mitalisijoituksessa näissä paralympialaisissa yhteensä 188 mitalilla, 83 kultaa, 64 hopeaa ja 41 pronssia. iso-britannia (42 kultamitalia ja 100 mitalia) ja yhdysvallat (31 kultamitalia ja 86 mitalia) ovat edelleen kaksoislistan toisella ja kolmannella sijalla. alankomaat (24 kultaa), italia (20 kultaa), ranska ja brasilia (kumpikin 17 kultaa), ukraina ja australia (kumpikin 16 kultaa) sijoittuvat kultamitalilistalla neljänneksi yhdeksänneksi.

tuona päivänä kiinan paralympiauintijoukkue voitti vielä 3 kultamitalia, 2 hopeaa ja 1 pronssia ja rikkoi kaksi maailmanennätystä.

miesten 50 metrin perhosuinnin s5-finaalissa kiinan joukkue voitti jälleen kulta-, hopea- ja pronssia, kun mestari guo jincheng rikkoi maailmanennätyksen ajassa 30,28 sekunnissa. näissä paralympialaisissa guo jinchengiä voidaan kutsua "mallityöntekijäksi". hän osallistui yhteensä 9 kilpailuun (7 henkilökohtaiseen lajiin ja kahteen viestitapahtumaan) ja voitti yhteensä 4 kultamitalia ja 2 hopeaa.

myös "mallityöntekijäksi" kutsutaan 19-vuotias kiinalainen teini jiang yuyan, joka kruunattiin uudelleen naisten 400 metrin vapaauinnin s6-finaalissa sinä iltana. tämä on seitsemäs laji, johon hän osallistuu näissä paralympialaisissa. naisten 200 metrin sekauinnin lisäksi hän on voittanut kultaa kuudessa muussa lajissa.

naisten 50 metrin perhonen s5-finaalissa kiinalaiset pelaajat lu dong ja he shenggao voittivat mestaruuden ja toiseksi sijoittuneet lu dong rikkoivat maailmanennätyksen 38,17 sekunnissa ja voittivat neljännen kultamitalinsa näissä paralympialaisissa. lu dong, 32, osallistuu paralympialaisiin neljättä kertaa tänä vuonna ja on voittanut 9 paralympiakultaa.

yleisurheilukilpailussa kiinan joukkue voitti 1 kullan, 1 hopean ja 1 pronssin. heidän joukossaan 4 × 100 metrin sekaviestin finaalissa kiinan joukkue, jonka muodostavat zhou guohua, wang hao, wen xiaoyan ja hu yang, voitti mestaruuden 45,07 sekunnissa ja rikkoi maailmanennätyksen.

toistaiseksi 26-vuotias wen xiaoyan on voittanut mestaruuden kaikissa neljässä tapahtumassa, joihin hän osallistui näissä paralympialaisissa, mikä on nostanut yksittäisten paralympiakultaamien kokonaismäärän 9:ään.

ranskan grand palaisista tuli jälleen paikka, jossa kiinalaiset paralympiamiekkamiehet kruunattiin. tuon päivän neljässä pyörätuolimiekkailukilpailussa kiinan joukkue voitti 2 kultaa, 1 hopeaa ja 1 pronssia. heidän joukossaan sun gang voitti miesten henkilökohtaisen epee a-tason kultamitalin, joka oli hänen kolmas kultamitali näissä paralympialaisissa. chen yuandong voitti naisten epeen henkilökohtaisen a-tason mestaruuden.

kiinan paralympiapöytätennisjoukkue saavutti toisen kultamitalin. miesten kaksinpelin tason 7 finaalissa yan shuo voitti brittipelaajan 3:2 ja saavutti kolmannen peräkkäisen paralympiamestaruutensa tässä tapahtumassa.

painonnostokilpailussa kiinan joukkue voitti 1 kultaa ja 3 hopeaa. naisten 67 kilon finaalissa tan yujiao voitti mestaruuden ja rikkoi maailmanennätyksen 142 kilolla saavuttaen myös kolme peräkkäistä mestaruutta.

sokeiden judon naisten -70 kg j1-finaalissa liu li lisäsi kiinan joukkueen kultamitalin.

pyörätuolin naisten koripallojoukkueen välierissä kiinan viimeinen kakkonen hävisi yhdysvaltojen joukkueelle 47:50 ja kilpailee kanadan joukkueen kanssa pronssista.

seitsemäs paikallista aikaa on näiden paralympialaisten toiseksi viimeinen päivä. yleisurheilukilpailu tuottaa 22 kultamitalia. uinti, pöytätennis ja pyörätuolimiekkailu ovat kaikki päässeet viimeiseen päivään ja jakavat vastaavasti 15, 7 ja 2 kultamitalia. kanoottien ensimmäisellä kultamitalipäivällä selviää seitsemän mestaria.

naisten lentopallon finaalissa järjestettiin jälleen kiinan ja yhdysvaltojen välinen taistelu hegemoniasta. sen jälkeen kun istuinlentopallo osallistui paralympialaisiin vuonna 2004, kiinan naisten istuinlentopallojoukkue on päässyt finaaliin kuudessa peräkkäisessä paralympialaisissa ja saavuttanut kolme peräkkäistä mestaruutta. tokion paralympialaisissa kiinan istuva naisten lentopallojoukkue hävisi finaalissa yhdysvaltojen joukkueelle ja voitti hopeamitalin. (loppu) [toimittaja: zhang ziyi]