surullinen epäonnistuminen! jalkapallomaajoukkue hävisi 0-7 japanin joukkueelle mm-kisojen alkuerissä fan zhiyi potkut: haluan hypätä huangpu-jokeen.

2024-09-06

syyskuun 5. päivänä jalkapallomaajoukkue kohtasi 18 parhaan joukon ensimmäisessä ottelussa japanin joukkueen vierasjoukkueessa. tässä painopistepelissä jalkapallomaajoukkue hävisi japanille 0-7. entinen kansainvälinen jalkapalloilija fan zhiyi ei voinut muuta kuin kritisoida: "se saa minut todella haluamaan hypätä huangpu-jokeen."
vain 12 minuutissa japanin joukkue otti kulmapotkun ja tunkeutui kiinan joukkueen ovelle 1-0 kiinaan. 45. minuutilla japanin joukkue don anlu syötti pallon rangaistusalueelle, ja kaoru mitsuru nyökkäsi ja teki maalin. jalkapallomaajoukkue jäi kahdella maalilla!
toisen puoliajan 52. minuutilla minamino takumi syöksyi läpi, saavutti rangaistusalueen vasemmalle puolelle ja teki maalin tehden 3-0! 58. minuutilla japanilainen joukkue sai pallon minamino takumi murtautui pallon läpi ja teki maalin 4-0! 76. minuutilla junya ito osui maaliin, mutta jiang guangtai esti hänet. pallo taittui verkkoon ja tilanne oli 5-0. 88. minuutilla ito junya syötti, ja maeda daran ohitti ja teki maalin 6-0! japanilaiset tekivät jälleen maalin lisäajalla! ito junya lähetti myös auttaa, kubo jianying ampui vasemmalla jalallaan rangaistusalueen keskustasta, ja pallo meni maalin keskelle, japani 7:0 kiinaan.
tässä pelissä entinen kansainvälinen pelaaja fan zhiyi arvosteli jalkapallomaajoukkueen huonoa suorituskykyä. fan zhiyi sanoi vihaisesti saatuaan japanin joukkueen maalin peräkkäisillä päädyillä: "tässä pelissä on liian helppoa tehdä maaleja vastakkaiselta puolelta. jos ei olisi etäisyyttä, haluaisin todella hypätä huangpu-jokeen. voimme hyväksyä tappiosi." japani, mutta vastustajan on niin helppo päästä sisään, mikä on todella huonoa.
18 parasta ottelua on jaettu kolmeen lohkoon, joissa kussakin ryhmässä on 6 joukkuetta. jokainen joukkue pelaa kaksinkertaisen kierroksen kotona ja vieraissa yhteensä 10 ottelua. yhteensä kuusi joukkuetta kahdesta parhaasta kolmesta lohkosta etenee suoraan vuoden 2026 usa-kanada-meksiko mm-kisoihin. yhteensä kuusi ryhmän kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuvaa joukkuetta pääsee seuraavalle karsintakierrokselle selvittääkseen viimeiset 2,5 paikkaa aasian alueella.
kiinan miesten jalkapallomaajoukkue on c-lohkossa japanin, australian, saudi-arabian, bahrainin ja indonesian kanssa. syyskuun 10. päivänä kiinan miesten jalkapallomaajoukkue aloittaa 18 parhaan joukon toisen pelin, jossa se kohtaa saudi-arabian kotonaan.