Pariisin olympialaiset | Espanja voitti miesten jalkapallon olympiakultaa ensimmäistä kertaa 32 vuoteen

2024-08-10

Pariisin Xinhua News Agencyn mukaan 9. elokuuta Pariisin olympialaisten miesten jalkapallon finaalissa, joka pidettiin 9.Espanjan joukkue voitti isäntä Ranskan jatkoajalla 5:3 ja voitti miesten jalkapallon olympiamestaruuden ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1992.

9. elokuuta Espanjan joukkueen pelaajat juhlivat maalia. Kuva Xinhua News Agencyn toimittaja Jia Haocheng

Tämän pelin Parc des Princes -stadion oli täynnä ihmisiä Ranskan jalkapallovalmentaja Arsene Wenger puheenjohtajana katsomossa valtavia kultamitali julisteita.

Avauksen jälkeen Ranskan joukkue oli etumatkalla. 11. minuutilla espanjalainen teki virheen takakentällä. Seitsemän minuuttia myöhemmin jäljessä oleva Espanjan joukkue teki maalin ensimmäisessä uhkaavassa hyökkäyksessään. 25. minuutilla Ruizin laukaus estettiin, Fermin teki lisälaukauksen ja Espanjan joukkue siirtyi 2:1 johtoon. Kolme minuuttia myöhemmin Espanjan joukkue lisäsi johtoaan ja Baena teki suoran vapaapotkun.

Ennen ensimmäisen puoliajan loppua Ranskan joukkue jatkoi uhkailua, mutta Matetan ja Olisen laukaukset olivat vain hiuksen päässä.