Pan Zhanlen viimeinen loistava paluu oli "hullu": 45 sekuntia 92 rikkoi jälleen maailmanennätyksen

2024-08-05

Varhain aamulla 5. elokuuta Pekingin aikaa Pariisin olympialaisten uintitapahtuma saapui viimeiseen päivään ja Kiinan uimajoukkue saavutti jälleen hienon tuloksen. Miesten 4 × 100 metrin sekauintiviestin finaalissa viestijoukkue, jonka muodostavat Xu Jiayu, Qin Haiyang, Sun Jiajun ja Pan Zhanle, voitti amerikkalaisen joukkueen ja voitti mestaruuden ajalla 3 minuuttia, 27 sekuntia ja 46 sekuntia.

Tämä on Kiinan uimajoukkueelle toinen kultamitali näissä olympialaisissa ja ensimmäinen kerta, kun se on voittanut kultamitalin tässä lajissa kansainvälisessä kilpailussa. Tämä voitto Kiinan joukkueen myös rikkoi 40-vuotisen dominanssin amerikkalaisen joukkueen tässä tapahtumassa ja 10 peräkkäisessä olympialaisissa, tehden historiaa!

▲Pan Zhanle (oikealla) meni johtoon miesten 4x100 metrin sekauintiviestin finaalissa.Kuva: Xinhua News Agency -toimittaja Huang Zongzhi

Pan Zhanle järjesti järkyttävän paluun viimeisessä liikkeessä

Miesten 4×100 metrin sekauintiviestin edellisissä alkuerissä Xu Jiayun, Qin Haiyangin, Wang Changhaon ja Pan Zhanlen ylellinen kokoonpano sijoittui alkuerissä toiseksi ajalla 3 minuuttia, 31 sekuntia ja 58 sekuntia ja eteni sarjaan. finaalit. Ennen finaalia Kiinan joukkue vaihtoi joukkueen parhaan jäsenen Wang Changhaon, joka oli sairas ja tilalle tuli Sun Jiajun.

Finaalissa Xu Jiayu oli kolmen parhaan joukossa kääntymisen jälkeen, ja hän sijoittui kovasti kiinni ja ohitti amerikkalaisen joukkueen ajalla 52,37. Kiinan joukkue sijoittui väliaikaisesti ensimmäiseksi.

Toisessa rintauinnissa Qin Haiyang mursi edellisen hitaan tilansa. Vaikka hän putosi toiseksi ensimmäisellä 50 metrillä, hän ajoi hurjasti viimeisellä 50 metrillä ja ohitti hänet ensimmäiselle sijalle ohittaen 100 metrin rintauinnin maailmanennätyksen haltijan Peteyn. takana.

Kolmannessa perhoslyönnissä Sun Jiajun säilytti johtoaseman kääntymisen jälkeen Väliaika oli 51 sekuntia ja 19 sekuntia, mikä oli 0,75 sekuntia jäljessä.

▲ Xu Jiayu (keskellä) aloittaa kilpailun.Kuva: Xinhua News Agency -toimittaja Xia Fangfang

Mutta viimeisessä vapaauintilyönnissä Pan Zhanle osoitti jälleen maailman "lentokalan" absoluuttisen vahvuuden. Hän aloitti sprintin viimeisellä 50 metrillä ja ohitti amerikkalaisen joukkueen viime hetkellä noustaen ensimmäiseksi. Lähellä, rinnakkain, ohittaminen, kaikki yhdellä kertaa! Hänen väliaikansa oli 45,92 sekuntia, mikä oli 0,48 sekuntia nopeampi kuin maailmanennätys 46,40 sekuntia. Hän ui 100 metrin vapaauinnin finaalissa, ohittaen onnistuneesti amerikkalaisen joukkueen 0,55 sekunnilla!

Lopulta Kiinan joukkue voitti kultamitalin ajalla 3 minuuttia, 27 sekuntia ja 46 sekuntia, rikkoen amerikkalaisen joukkueen 40 vuoden monopolin tässä tapahtumassa. Voidaan sanoa, että he ovat ylpeitä ja ylpeitä! Yhdysvallat voitti hopeaa ja Ranska pronssia.

Kullan voitto 20-vuotispäivänä: Mestaruus on meidän

Kilpailupäivänä oli Pan Zhanlen 20-vuotissyntymäpäivä Kultamitalista, jolla hän auttoi Kiinan uimajoukkuetta voittoon, tuli paras syntymäpäivälahja. Pelin jälkeen "Pan Zhanlen järkyttävä paluu" oli Weibon suositun hakulistan kärjessä.

Pan Zhanle sanoi haastattelussa: "Kiitos hyville joukkuetovereilleni, he ovat luoneet minulle luottamusta ja etuja. Ihailen erityisesti heitä kolmea. Hän sanoi myös dominoivasti: "Peli on ohi. Mestaruus on meidän. Olemme." ei ole tyytyväinen, sen pitäisi olla joku muu, emme me.

▲ Kiinan joukkueen mestaripelaajat Xu Jiayu, Qin Haiyang, Sun Jiajun ja Pan Zhanle (vasemmalta oikealle) palkintoseremoniassa.Kuva: Xinhua News Agency -toimittaja Du Yu

Voitettuaan 100 metrin vapaauinnin kultamitalin Pan Zhanle rikkoi maailmanennätyksen ajalla 46,40 sekuntia finaalissa, mikä joidenkin mielestä oli uskomatonta. Tässä viestifinaalissa Pan Zhanle meni pidemmälle. Hän sanoi lehdistötilaisuudessa: "100 metrin vapaauinnin voittamisen jälkeen minulle sanottiin niin paljon. En sano tällä kertaa enempää. Sanoin, että tein sen. Pääsin 46 sekuntia yksittäistapahtumassa ja voin avata viestissä 45 sekuntia. Nyt minun ei tarvitse ajatella mitään, olemme mestareita!

Mitä tulee 20-vuotissyntymäpäivänsä juhlimiseen, Pan Zhanle ei välittänyt, hän vain sanoi, että hän kuuntelee joukkueen järjestelyjä.

Xu Jiayu, "neljän dynastian veteraani", joka voitti olympiakultaa ensimmäistä kertaa, tukehtui lehdistötilaisuudessa, mutta hänen äänensä paljasti silti päättäväisyyttä ja ylpeyttä: "Tunnen itseni tänään erittäin voimakkaaksi. Olen todella varma, että voi luoda hyvän tapahtuman tänään." tulokset, joten tein sen tänään."

"Tänään oli todella kaunein taistelu."

Kun Qin Haiyangilta kysyttiin, mitä hän ajatteli USA:n joukkueen 40 vuoden monopolin rikkomisesta tässä tapahtumassa, hän sanoi dominoivasti: "Ennätykset on tarkoitettu rikottavaksi! Jatkamme ennätysten rikkomista tulevaisuudessa."

Kiinan uimajoukkue sijoittui 2 kultaa, 3 hopeaa ja 7 pronssia

Eniten mitaleja kaikissa olympialaisissa

Palkintojenjakotilaisuudessa neljä kiinalaista urheilijaa pitivät kädestä ja kävelivät korkeimmalle palkintokorokkeelle yhdessä nostaen kätensä ja huutaen, ja jylisevät suosionosoitukset puhkesivat La Défensen uima-altaassa.

Kiinan uimajoukkueelle tämä kultamitali ei ole helppoa. Tämä on Kiinan uimajoukkueen toinen kultamitali näissä olympialaisissa ja myös 19. kultamitali Kiinan valtuuskunnalle.

Lisäksi Zhang Yufein voitettuaan pronssia naisten 50 metrin vapaauinnissa hän voitti myös pronssia naisten 4 × 100 metrin sekauintiviestissä yhdessä Wan Letianin, Tang Qiantingin ja Yang Junxuanin kanssa. Näissä olympialaisissa Zhang Yufei voitti 1 hopeaa ja 5 pronssia, mikä nosti olympiamitaleiden kokonaismäärän 10:een.

Näissä olympialaisissa Kiinan uimajoukkue voitti 2 kultaa, 3 hopeaa ja 7 pronssia, yhteensä 12 mitalia, suurin mitalien määrä ja suurin määrä voittajia historiassa.