kiinan kolmen hengen koripallon u23 naisten joukkue voitti mm-pronssia ja u23 miesten joukkue sijoittui kuudenneksi.

2024-09-16

syyskuun 15. päivän iltana pekingin aikaa vuoden 2024 fiba:n alle 23-vuotiaiden koripallon mm-kisat päättyivät mongolian pääkaupungissa ulaanbaatarissa. kiinan kolmen hengen koripallon u23-naismaajoukkue, joka koostui zhang jianpingista, hu duolingista, wang xinyusta ja sun fengyistä, voitti saksan joukkueen pronssiottelussa 20-16 ja voitti kolmannen sijan tässä alle 23-vuotiaiden mm-kisoissa. kiinan kolmen hengen koripallon u23-maajoukkue, jonka muodostavat ma diancheng, liu qianhao, zhang wei ja han shihao, voitti kuudennen sijan.
vuonna 2024 fiba ​​käyttää u21- ja u23-kansallisliigaa karsintaturnauksina tämän vuoden fiba-u23-mm-kisoihin. kesäkuusta alkaen u23- ja u21-sarjat pelataan 13:ssa eri divisioonassa eri puolilla maailmaa. kummassakin divisioonassa eniten pisteitä kerännyt joukkue pääsee suoraan vuoden 2024 u23-mm-kisoihin. isäntä mongolian miesten ja naisten joukkueet sekä puolustava yhdysvaltain miesten joukkue ja alankomaiden naisten joukkue karsiutuvat automaattisesti. loput paikat jaetaan kansallisen liigan lopullisen sijoituksen perusteella. lopulta 20 miesten ja naisten u23-maajoukkuetta eri puolilta maailmaa voitti liput mm-kisoihin. lohkovaiheessa 20 miesten ja naisten joukkuetta jaettiin 4 ryhmään yhdelle kierrokselle ryhmän sisällä. ryhmävaiheen kaksi parasta joukkuetta etenivät puolivälieriin, kunnes lopullinen mestari selvisi.
kiinan kolmen hengen naisten koripallon u23-maajoukkue pääsi kesäkuussa national leaguen handan stationiin. ennen ulaanbaatariin suuntaamista he olivat juuri kukistaneet vahvan vastustajan aikuisten ryhmässä vuoden 2024 fiba:n 3 hengen koripallon naisten sarjan vuosifinaalissa ja saavuttaneet hyvän tuloksen viidennen sijan. maailmancupin lohkovaiheessa kiinan u23-naisjoukkue sijoittui a-ryhmän toiseksi 4 ottelulla ja 3 voitolla ja eteni puolivälieriin yhdysvallat välierissä , he voittivatpronssia vastaan ​​saksa , lopulta sijoittui kolmanneksi .
kiinan kolmen hengen koripallon u23-maajoukkue pääsi kilpailuun national leaguen xiaogan stationilla. kiinan joukkue voitti elokuussa u21-sarjan xiaogan stationissa 4 ensimmäistä sijaa, 1 toisen ja 1 kolmannen sijan pisteissä mongolian joukkueen ja chilen joukkueen ja voitti maailmanmestaruuden pätevyys. tämän joukkueen neljästä henkilöstä kolme on u21-maajoukkuetta ja yksi u23-joukkueesta. keski-ikä on 21 vuotta. maailmancupin ryhmävaiheessa kiinan u23-maajoukkue voitti 3 neljästä pelistä ja sijoittui toiseksi b-ryhmässä ja eteni puolivälieriin. he kuitenkin hävisivät yhdysvalloille puolivälierissä ja sijoittuivat lopulta kuudenneksi.
saksan joukkue voitti tämän vuoden 3 hengen koripallon alle 23-vuotiaiden mm-kisojen miesten mestaruuden, yhdysvaltojen joukkue voitti toiseksi ja espanja sijoittui kolmanneksi. naisten sarjassa amerikkalainen naisten joukkue voitti mestaruuden ja hollannin naisten joukkue voitti toiseksi.