verilöyly! 18 parhaan joukon ensimmäisellä kierroksella jalkapallomaajoukkue hävisi 0-7, mikä teki uuden ennätyksen historian suurimmasta tappiosta japania vastaan.

2024-09-05

chao news -asiakastoimittaja ying luyang

kuva: visual china

syyskuun 5. päivän iltana pekingin aikaa alkoi 2026 world cupin aasian karsintojen kolmannen vaiheen c-lohkon ensimmäinen kierros (top 18). kiinan miesten jalkapallomaa vieraili saitaman mm-stadionilla haastamassa lopulta kiinan joukkueen 0-7 nielaisi katkeran tappion, joka oli myös jalkapallomaajoukkueen suurin tappio molempien osapuolten historiassa.

ryhmän ensimmäisenä joukkueena japani on päässyt mm-kisoihin seitsemän kertaa peräkkäin pelaajat pelaavat ulkomaisissa liigassa, mukaan lukien monet viidestä pääliigasta. liiga kukoistaa kansainvälisillä tähdillä, kuten kaoru mikasa, hide kubo ja hideo endo. oli kyse sitten pelaajan arvosta, teknisestä tasosta tai yleisestä vahvuudesta, joukkueiden välillä on selvä kuilu, ja nämä erot kaikilta osin näkyvät myös pelissä.

vain 13 minuutin pelin jälkeen japanilainen joukkue siirtyi maalintekoon kulmapotkusta. endo löysi nopeasti avoimen tilan ja teki maalin vieraspeli.

kuva endon otsikosta ja maalista tulee internetistä

maalitilin varhaisen avaamisen jälkeen japanin joukkue pelasi rauhallisemmin, kun kaoru mikasa vasemmalla ja ritsu doan oikealla lensi yhdessä hyökkääen jatkuvasti jalkapallomaajoukkueen puolustusta vastaan. ensimmäisen puoliajan tauon aikana doan ritsu lähetti keskityksen ja teki maalin kolmen sekunnin kuluttua puskulla.

kuva mitsuki kaorun otsikosta tulee internetistä

vaihdettuaan puolta japanilainen takumi minamino teki maalin kahdesti ja avasi eron lukemiin 4-0. otettuaan suuren johdon kotonaan japanilainen päävalmentaja mori yasuichi teki vaihtoja ja säätöjä joukkueeseen. vaihtopelaajat ito junya ja maeda dairan tekivät toisen maalin. seisokkiaikana jiu jianying teki maalin, jolloin jalkapallomaajoukkue hävisi 0-7. tämä on myös jalkapallomaajoukkueen suurin tappio molempien osapuolten historiassa.

kilpailun tässä vaiheessa kiinan miesten jalkapallomaajoukkue on jaettu c-ryhmään yhdessä japanin, australian, saudi-arabian, bahrainin ja indonesian kanssa viidentenä joukkueena kolmen ryhmän kaksi parasta saavat suoraan mm-liput ja neljäs jokaisessa ryhmässä tunnetut joukkueet pääsevät kilpailun neljänteen vaiheeseen. japani, australia ja saudi-arabia ovat kaikki vakituisia mm-kisoissa kilpaileminen suhteellisen heikon bahrainin ja indonesian kanssa samassa ryhmässä lohkon neljännestä on tullut jalkapallomaajoukkueelle realistisempi tavoite. huono uutinen jalkapallomaajoukkueelle on, että toisessa aiemmin päättyneessä c-lohkon ottelussa bahrain voitti australian 1-0, mikä epäilemättä heitti varjon jalkapallomaajoukkueen karsintamahdollisuuksiin.

seuraavaksi jalkapallomaajoukkue palaa dalianiin valmistautumaan kotiotteluun saudi-arabiaa vastaan ​​10. syyskuuta.