kiinan joukkue voitti 13 kultaa yhdessä päivässä ja johtaa paralympiamitalilistaa 33 kullalla, 27 hopealla ja 11 pronssilla.

2024-09-02

syyskuun 2. päivänä, pekingin aikaa, päättyi pariisin paralympialaisten neljäs kilpailupäivä. kiinan paralympiadelegaatio voitti 13 kultaa, 12 hopeaa ja 4 pronssia listalla 33 kultaa, 27 hopeaa ja 11 pronssia.

kiinan paralympiavaltuuskunnan pöytätennispelaajat zhou ying/feng panfeng

yhteenveto kiinan valtuuskunnan kultamitaleista pariisin paralympialaisten neljännen päivän aikana

yleisurheilu (6 kultaa)

naisten keihäänheiton f34 finaalissa kiinalainen urheilija zou lijuan rikkoi oman tokion paralympialaisissa asetetun maailmanennätyksen ajalla 22,55. toinen kiinalainen urheilija zuo caiyun voitti hopeamitalin.

naisten kiekon f64-finaalissa kiinalaiset urheilijat yang yue ja yao juan voittivat mestaruuden ja sijoittuivat toiseksi;

naisten 200 metrin t35 finaalissa zhou xia ja guo qianqian voittivat kulta- ja hopeamitalit. zhou xia voitti aiemmin myös naisten 100 metrin t35-kultamitalin saavuttaen kolme peräkkäistä paralympiamestaruutta sekä 100 metrin että 200 metrin kilpailuissa;

naisten pituushypyn t37 finaalissa wen xiaoyan voitti mestaruuden ajalla 5,44 metriä. tämä tulos jäi vain 1 senttimetrin päässä tapahtuman maailmanennätyksestä 5,45 metriä. on syytä mainita, että wen xiaoyan puolusti titteliään naisten 200 metrin t37 finaalissa kaksi päivää sitten;

naisten 200 metrin t36 finaalissa shi yiting rikkoi paralympiaennätyksen 27,50 sekunnissa ja voitti menestyksekkäästi kultamitalin;

miesten 400 metrin t54 finaalissa dai yunqiang rikkoi paralympiaennätyksen ja voitti kultamitalin.

uinti (3 kultaa)

miesten 200 metrin sekauintissa sm8-finaalissa xu haijiao ja yang guanglong voittivat mestaruuden ja toiseksi sijoittuneen;

naisten 100 metrin selkäuinnin s11-finaalissa cai liwen ja li guizhi voittivat mestaruuden ja toiseksi sijoittuneet;

miesten 100 metrin rintauinnin sb6-finaalissa yang hong voitti mestaruuden ja rikkoi paralympiaennätyksen ajassa 1 minuuttia, 18 sekuntia ja 34 sekuntia.

pöytätennis (2 kultaa)

sekanelinpelin xd7-tason finaalissa kiinalainen zhou ying/feng panfeng voitti thaimaalaisen yhdistelmän 3-1 ja voitti mestaruuden. tämä on toinen kultamitali, jonka feng panfeng voitti näissä paralympialaisissa. hänen henkilökohtaiset paralympiakultaansa olivat yhteensä 9, ja zhou yingin henkilökohtaiset paralympiakultaa olivat yhteensä 8.

miesten nelinpelin md14 finaalissa kiinalainen pari yan shuo/liao keli voitti myös thaimaalaisen parin 3-1 ja voitti kultamitalin.

sulkapallo (2 kultaa)

miesten nelinpelin wh1-wh2-tason finaalissa qu zimo/mai jianpeng voittivat korealaisen yhdistelmän 2-0 ja voittivat mestaruuden;

naisten nelinpelin wh1-wh2-tason finaalissa liu yutong/yin menglu voitti japanilaisen yhdistelmän 2-0 ja voitti kultamitalin.

lisäksi kiinan sokeiden miesten ja naisten maalipallojoukkue saavutti kolme peräkkäistä voittoa myös kiinan pyörätuolin naisten koripallojoukkue voitti kolme peräkkäistä voittoa kukistamalla britannian joukkueen 62-47.

kiinan naisten istuinlentopallojoukkue voitti italian 3-0, voitti kaksi peräkkäistä voittoa ja pääsi välieriin etukäteen.

sokea jalkapallo-ottelu käynnistyi, ja kiinan joukkue hävisi ensimmäisessä ottelussa isäntä ranskalle 0-1.

mitalipöytä neljän päivän pariisin paralympialaisten jälkeen

neljän ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen kiinan paralympiadelegaatio on mitalilistalla kaukana 33 kullalla, 27 hopealla ja 11 pronssilla iso-britannia on toisella sijalla 23 kullalla, 12 hopealla ja 8 pronssilla, ja yhdysvallat on saavuttanut. nousi kolmannelle sijalle.