zheng qinwen voitti vastustajansa jälleen olympiafinaalissa ja eteni toisen kerran us openin puolivälieriin.

2024-09-02

syyskuun 2. päivänä pekingin aikaa kiinan golden flower zheng qinwen ohjasi us openin naisten kaksinpelin puolivälierien kokeeseen.

kroatialaista tähteä vekicia vastaan ​​zheng qinwen jatkoi voittoputkiaan pelaajaa vastaan ​​kukistaen vastustajansa 2-1 ja etenemällä us openin puolivälieriin toisen kerran urallaan.

tässä us openissa zheng qinwen palasi kukistamaan anisimovan ensimmäisellä kierroksella ja järjesti jälleen paluun kukistaakseen e. andreevan toisella kierroksella. seuraavalla kolmannella kierroksella zheng qinwen voitti helposti saksalaisen niemeyerin kahdessa erässä ja kosti tappionsa tälle vastustajalle us openissa kaksi vuotta sitten.

aiemmin zheng qinwenin paras ennätys us openissa oli viime vuonna neljännesvälierissä. nyt kun hän kilpailee neljännesfinaalilipuista, zheng qinwen kohtaa verkon yli kroatian pelaaja vekic.

zheng qinwen

ennen tätä ottelua zheng qinwen oli tavannut vekicin ensimmäisen kerran vuonna 2021, ja hän voitti kaksi peräkkäistä voittoa tämän vuoden pariisin olympialaisten finaalissa vekic voitti historiallisen olympiakullan naisten kaksinpelissä.

kuitenkin tällä kertaa he tapasivat, zheng qinwen ei aliarvioi vastustajaansa. "hän on erinomainen pelaaja ja on erittäin hyvä muuttamaan pallon polkua. jos laukauksesi ei ole tarpeeksi vahva, hän mobilisoi sinut kentälle."

"olympialaiset pelataan savella, joten olosuhteet ja taktiikat ovat erilaiset. nyt kun olemme kovilla kentillä, uskon, että peli voi olla vielä kovempaa."

zheng qinwen on tällä hetkellä maailmanlistalla 7. ja vekic 24. tehtyään henkilökohtaista historiaa saavuttamalla tämän vuoden australian openin finaalin ja voitettuaan sitten olympialaiset, zheng qinwen on kypsempi. mutta kohdatessaan vekicin, jolla on enemmän kokemusta ja joka pääsi tänä vuonna wimbledonissa semifinaaliin, china golden flower kohtasi myös kovan taistelun.

vekic

ensimmäisessä erässä molemmat osapuolet taistelivat kiivaasti tasapeliin asti. kriittisellä hetkellä zheng qinwen vakiinnutti asemansa ja sai nopeasti valtavan etulyöntiaseman voittoon 6-2. zheng qinwen ei myöskään osoittanut armoa laskennassa ja voitti ensimmäisen erän 7-6(2).

toisessa erässä zheng qinwen kärsi tauon alussa, mutta katkesi nopeasti takaisin. yhdeksännessä pelissä, joka oli taattava, zheng qinwen pelasti settipisteen kahdesti, mutta valitettavasti hän ei silti onnistunut estämään vastustajaansa saamasta erää takaisin tilanteessa 6-4.

ratkaisevassa erässä zheng qinwen sopeutui nopeasti ja rikkoi ensimmäisenä vastustajansa tarjoilun. sitten hän jatkoi vahvuuttaan ja voitti erän 6-2 ja voitti siten pelin.

viime vuoden us openin puolivälierissä zheng qinwen esti turnauksen kakkossijalla oleva sabalenka. tämän vuoden australian avointen finaalissa zheng qinwen hävisi jälleen sabalenkalle. tämän vuoden us openin puolivälierissä zheng qinwen kohtaa jälleen kuuluisan valkovenäläisen pelaajan.

aiemmin päättyneessä pelissä jälleen sijalla 2 pelannut sabalenka voitti mertensin ja eteni puolivälieriin. tässä uusintaottelussa china golden flowerin on pyrittävä uudelleen "kostoon".