uutiset

Hyvästi Manchester City! Onnellinen 1-1-tappion jälkeen, ei juhlia mestaruuden voitosta, vaikea puolustaa Valioliigan mestaruutta, auttaa arkkiviholliselle

2024-08-11

Valioliigan uusi kausi alkaa vähitellen Community Shieldillä. Tässä kampanjassa Manchester City käytti rangaistuspotkukilpailua kostaakseen Manchester Unitedin ja voittaakseen ensimmäisen mestaruutensa kaudella 24-25. Blue Moon Army voi kuitenkin menettää suuren summan.

Tässä pelissä Manchester City ei osoittanut aiemmin osoittamaansa dominanssia. Ensimmäisellä puoliajalla teini-ikäiset Bob ja Doku olivat aktiivisia laidalla, mutta eivät onnistuneet tarttumaan tilaisuuteen useilla laukauksilla. Toisella puoliajalla Manchester Cityn etu katosi. Onneksi B-penkki nousi viime hetkellä ja veti pelin jatkoajalle. Mutta kun tarkastellaan koko peliä, Manchester Cityn hallussapitoprosentti oli vain 56 %. He tekivät pelissä 9 laukausta ja vain yhden maalin.

Itse asiassa Community Shield -mestaruus näyttää erittäin hyödyttömältä, varsinkin Manchester Citylle, jolla ei ole paljon halua kilpailla. Manchester City ei ollut koskaan aikaisemmin voittanut Community Shieldia, kun se voitti Valioliigan mestaruuden. Se voitti Leicester Cityn 3-1 ja teki 1-1-tasapelin Arsenalin kanssa viime kaudella ennen kuin se putosi rangaistuspotkukilpailussa. Aika palaa kuitenkin kaudelle 19-20, jolloin Manchester City voitti Liverpoolin rangaistuspotkukilpailussa ja voitti mestaruuden. Tämä mestaruus aiheutti Manchester Cityn epäonnistumisen Valioliigan mestaruuden.