Kiinan uimajoukkue voitti kultamitalin ja teki historiaa.

2024-08-05

Kiinan joukkue seisoo korkeimmalla palkintokorokkeella

Pariisin olympialaisten uintikilpailun viimeinen ilta on koittanut kiinalaisen uinnin historiallinen hetki.

Varhain aamulla 5. elokuuta, Pekingin aikaa, Pariisin olympialaisten uintikilpailun miesten 4×100 metrin sekauintiviestissä Kiinan joukkue, johon kuuluivat Xu Jiayu, Qin Haiyang, Sun Jiajun ja Pan Zhanle ui 3 minuuttia, 27 sekuntia ja 46 sekuntia, voitti vahvat eurooppalaiset ja amerikkalaiset joukkueet, kuten Yhdysvallat ja Ranska, ja voitti kultamitalin Kiinan uimajoukkueelle näissä olympialaisissa.

Vuoden 1984 Los Angelesin olympialaisista tähän päivään, Yhdysvaltojen joukkue on saavuttanut kymmenen peräkkäistä olympiavoittoa miesten 4 × 100 metrin sekauintiviestissä. Kuitenkin Pariisin olympialaisissa varhain 5. elokuuta, Pekingin aikaa, kiinalaiset uimajoukkue rikkoi Yhdysvaltojen 40-vuotisen monopolin.

Paljon liioiteltua kuin 40 vuoden monopoli on se, että sen jälkeen, kun miesten 4 × 100 metrin sekauintiviesti pääsi olympialaisiin ensimmäisen kerran vuonna 1960, lukuun ottamatta vuoden 1980 Moskovan olympialaisia, Yhdysvaltain joukkue ei ole koskaan hävinnyt tässä lajissa.

Kun Kiinan joukkue voitti mestaruuden, pelaajat nostivat kätensä ja hurrasivat

Tässä kaksintaistelussa jokaisen uimavedon takana on riittävästi yksityiskohtia ja tarinoita.

Ensimmäisessä selkäuinnissa Xu Jiayun väliaika oli 52,37 sekuntia, 0,07 sekuntia nopeampi kuin amerikkalainen selkäuintiveteraani Murphy. Kilpailijoina, jotka ovat taistelleet toisiaan vastaan ​​useiden vuosien ajan selkäuintikilpailussa, Xu Jiayu sanoi päivä sitten, ettei hän ollut koskaan voittanut vastustajaansa viestissä, mutta tällä kertaa hän sai joukkuetoverinsa edun ja voitti lopulta ensimmäisen olympiakultaansa. mitali.

Xu Jiayu sanoi suoraan pelin jälkeen: "Jos en voittaisi kultamitalia, saatan aina tuntea olevani hyvin sotkeutunut, ja siitä tulisi solmu sydämessäni. Nyt kun sydämeni solmu on avattu, tunnen on helpompi pyrkiä johonkin uinnin olemukseen."

Xu Jiayu ja Qin Haiyang näyttivät innoissaan voitettuaan kultamitalin

Kun Qin Haiyang hyppäsi altaaseen, alkoi tarina itsensä lunastamisesta.

Rintauinnin lama aiheutti kerran liikaa paineita "100 metrin rintauinnin jälkeen halusin todella luovuttaa. Tuntui liian kivuliaalta. Mutta ajattelin sitä. Vain sinnikkällä saan mahdollisuuden. Jos luovutan, luovutan." Mitään ei jää jäljelle."

Ennen viestitapahtuman alkua Qin Haiyang oli tunteiden vallassa, mutta muodon palautumisen jälkeen hänestä tuli jälleen voittamaton sammakkokuningas Fukuokan MM-kisoissa - Qin Haiyang ui ajan 57,98 sekuntia, mikä mahdollisti myös Kiinan joukkueen. voittoon 0,64 sekuntia.

Tan Haiyang sanoi: "Mielestäni tämä on kaunein taistelu, jonka olemme taistelleet!"

Kolmas perhosveto on pitkään ollut kiinalaisen uinnin puute. Sun Jiajun ei ollut paras valinta tähän turnaukseen, mutta kun alkuperäinen ehdokas Wang Changhao ei voinut osallistua sairauden vuoksi, hänet nimitettiin viime hetkellä.

Sun Jiajun ymmärtää suorituksensa tärkeyden joukkueelle kolmen maailman huippujoukkuetoverin rinnalla. Sun Jiajun, jonka henkilökohtainen ennätysaika oli 51,52 sekuntia perhosvedossa, ui tänä yönä 51,19 sekuntia ja antoi parhaansa.

Pelin jälkeisessä haastattelussa hän tukehtui ensin ja otti sitten kuvan vanhemman veljensä Yan Zibein kanssa. Tokion olympialaisissa kolme vuotta sitten Yan Zibei vuodatti myös kyyneleitä kentällä. Tuolloin miesten ja naisten 4×100 metrin sekauintiviestissä hopeaa voittanut Yan Zibei sanoi: "On sääli, että valmentajastani ei tullut olympiavoittajavalmentajaa. Tämä on myös lähimpänä kultamitali."

Nyt Sun Jiajun on täyttänyt vanhemman veljensä toteuttamattoman toiveen.

Kiinan joukkue juhlii mestaruutta

Kun Pan Zhanle tuli veteen, Kiinan joukkue sijoittui kolmanneksi, 0,75 sekuntia ensimmäisen sijan isäntä Ranskan jäljessä. Freestyle-osion 0,75 sekunnin ero on lähes mahdoton tehtävä. Mutta kun sinulla on maailman nopein mies 100 metrin vapaauinnissa, kaikki on mahdollista.

Jopa 100 metrin vapaauinnin finaalissa Pan Zhanle oli 1,08 sekuntia ennen toista sijaa, puhumattakaan viestitapahtumasta. Pan Zhanle ui vapaauintilyönnissä ajan 45,92 sekuntia, ohittaen ranskalaiset ja amerikkalaiset joukkueet viimeisellä 25 metrillä.

Seurauksena amerikkalaisen joukkueen 40 vuoden monopoli murtui ja Kiinalle kuuluva kultamitali saatiin.

Pelin jälkeen Qin Haiyang sanoi vaatimattomasti, että parantamisen varaa oli vielä. Pan Zhanle oli suoraviivaisempi: "Ihailen erityisesti heitä kolmea. He sanoivat olevansa tyytymättömiä tai jotain. Peli on ohi. Mestaruus on meidän, ja muiden pitäisi olla tyytymättömiä."

Tänä iltana sattui olemaan Pan Zhanlen 20-vuotissyntymäpäivä. Vuosi sitten Pan Zhanle toivotti syntymäpäivänään uida 46 sekuntia, ja nyt hän on saavuttanut tavoitteensa syntymäpäivä-iltana.

Pariisin olympialaisten uintitapahtuman päättyessä Kiinan uintijoukkue voitti näissä olympialaisissa yhteensä 12 mitalia, joista 2 kultaa, 3 hopeaa ja 7 pronssia. Yhdellä harjoituksella voitettujen mitalien kokonaismäärä ylitti 10 mitalit Lontoon olympialaisissa 2012, eniten kilpailun historiassa.

Uintiareenalla saavutettiin yhteensä 4 uutta maailmanennätystä, joista yksi oli Kiinan joukkueen Pan Zhanlen 46,40 sekuntia miesten 100 metrin vapaauinnin finaalissa.