5-0 7-0! aasian ykköspelaaja meni hulluksi tehden 12 maalia ja päästämättä yhtään maalia kahdessa pelissä. kiinalaiset jalkapallofanit ovat erittäin kateellisia.

2024-09-11

mm-kisojen alkukilpailujen aasian 18 parhaan joukon ryhmävaiheen toisella kierroksella tapahtui jälleen "verilöyly", jonka luoja oli edelleen japanin ykkönen aasiassa!

japanin joukkueesta puhuttaessa, kiinalaista jalkapalloa seuraaville faneille se on tuttu yli kahden vuosikymmenen jatkuvan viljelyn jälkeen japanin miesten jalkapallomaajoukkueesta on kasvanut maailmanluokan joukkue. fifa:n uusimmassa rankingissa japanilainen joukkue sijoittuu 18. sijalle aasian ensimmäisellä sijalla. 18 parhaan joukon ensimmäisellä kierroksella japanin joukkue voitti kotonaan kiinan joukkueen 7-0, mikä antoi kiinalle tuskallisimman tappion fifa:n mm-kisojen alkuerissä.

lyhyen tauon jälkeen japanilainen joukkue lensi länsi-aasiaan taukoamatta ja aloitti lohkovaiheen toisella kierroksella bahrain-joukkueen kanssa. bahrainin joukkueen voidaan sanoa olevan tämän ryhmän synkkä hevonen. he voittivat australian joukkueen vierasottelussa 1-0 aiheuttaen suurimman järkytyksen tällä 18-kierroksella. palattuaan kotikentälle tällä kierroksella bahrain-joukkue haluaa luonnollisesti jatkaa ponnistelujaan ja luoda ihmeen japanin joukkueelle. mutta japanin joukkue ei ole australian joukkue edessä absoluuttinen vahvuus kuilu, bahrain joukkue ei ole mahdollisuuksia järkyttää.

pelin ensimmäisellä puoliskolla, vaikka bahrainin joukkue pystytti puolustamaan terästynnyrimuodostelman, japanilainen joukkue löysi silti porsaanreiän. bahrainin laitapuolustaja halasi teki vahingossa käsipallovirheen puolustaessaan rangaistusalueellaan, ja erotuomari vihelsi päättäväisesti pilliin ja myönsi rangaistuspotkun. keyo ueda teki tasaisen osuman rangaistuspotkusta ja auttoi japanin joukkuetta helposti 1-0-johtoon.

taas helppo taistella, 47. minuutilla japanilainen joukkue teki näppärän yhteistyön etukentällä maalinteossa kahdesti, hän teki myös kaksi maalia. joukkueen pisteero kasvoi kahteen maaliin. seuraavissa peleissä bahrain-joukkue, joka ei halunnut jäädä jälkeen, vahvisti asteittain hyökkäystään, mutta liiallinen panostus hyökkäyspäähän paljasti myös enemmän aukkoja puolustuksessa. japanin keskikenttäpelaaja morita hidemasa teki vain 3 minuutissa kaksi maalia, mikä nosti ottelun välittömästi 4-0:ksi, tappaen pelin jännityksen etukäteen!

pelin viimeisellä hetkellä penkiltä noussut hiroki ogawa teki kirsun kakun päällä ja lukitsi lopputuloksen lukemiin 5-0. lopulta japanin joukkue voitti bahrainin joukkueen 5-0, saavutti kaksi peräkkäistä voittoa ja jatkoi ryhmän johtoa. kahdessa pelissä japanin joukkue teki 12 maalia päästämättä yhtäkään maalia, ja heidän suorituksensa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa oli täydellinen. voidaan sanoa, että heidän vahvuutensa on ylittänyt täysin aasian, ja on vain ajan kysymys, milloin he pääsevät jälleen mm-kisoihin.

tässä suhteessa kiinalaiset fanit voivat vain kadehtia. loppujen lopuksi meidän ja japanilaisen jalkapallon välillä on jo valtava kuilu.