uutiset

63,05 metriä, maailmanmestari! 16-vuotias ningbo-teini yan ziyi voitti naisten keihäänkullan yleisurheilun nuorten mm-kisoissa

2024-08-31

aamulla 31. elokuuta vuoden 2024 nuorten yleisurheilun mm-kilpailujen naisten keihään finaalissa limassa, perussa, 16-vuotias ningbolainen yan ziyi voitti mestaruuden helposti 63,05 metrillä ja voitti kolmannen sijan kiinan joukkue tässä nuorten mm-kultaa.

yan ziyi syntyi toukokuussa 2008, vain 16 vuotta ja 3 kuukautta vanha.

tämän vuoden huhtikuussa naisten keihäänheiton 2024 national grand prix -finaalissa (toinen pysähdys) yan ziyin viimeinen heitto oli 64,28 metriä. tämä tulos teki uuden u20-vuotiaiden maailmanennätyksen ja oli ainoa kotimainen keihäänheittäjä saavuttaa olympiastandardin tämä hänen suorituksensa sijoittui kerran maailman kolmen parhaan joukkoon. mutta koska hän oli liian nuori, hän jätti pariisin olympialaiset väliin.

yan ziyin pistemäärä 64,28 metriä on edelleen tänä vuonna maailman kymmenen parhaan joukossa, ja hän voi sijoittua toiseksi pariisin olympialaisissa.

ikäsuhteeltaan 16-vuotias yan ziyi osallistui alle 20-vuotiaiden nuorten mm-kisoihin, mikä oli väliin. kuitenkin tason näkökulmasta yan ziyi on murskaavalla tasolla. vaikka yan ziyi on kaksi tai kolme vuotta muita kilpailijoita nuorempi, hänen etunsa on niin suuri, että yan ziyin avaus 60 m10 oli itse asiassa vankka voitto. yan ziyi heitti sitten 60 m 31, 63 m 05 ja 60 m 44 peräkkäin, jotka kaikki olivat esityksiä mestaruuden voittamiseksi.

yan ziyi sanoi edellisessä haastattelussa: "toivon, että pääsen nuorten mm-kisoihin ja katson, saanko ensimmäisen sijan. onnittelut xiao yanille, sait toiveesi." los angelesin olympialaisissa 4 vuotta myöhemmin odotan innolla, että 20-vuotiaan suorituksesi on vielä parempi!

lähde: chengshi interactive reporter yin peiqin