uutiset

5-3! Carmelo voitti jatkoajalla! Espanja voitti miesten jalkapallon olympiakultaa toisen kerran historiassa

2024-08-10

Klo 0.00 10. elokuuta Pekingin aikaa, vuoden 2024 olympialaisten miesten jalkapallon finaali: Ranska U23 vs Espanja U23.

Kaksi suosikkia kohtaavat finaalissa, ja voittaja saa kultamitalin. Näiden olympialaisten 16 parhaan miesten jalkapallojoukkueen joukossa isäntä Ranskan olympiajoukkue sijoittuu ensimmäiseksi 393 miljoonalla eurolla ja Espanjan olympiajoukkue toiseksi 370 miljoonalla eurolla. Finaalissa kohtaavaa kahta vahvinta joukkuetta voidaan pitää heidän vahvuutensa heijastuksena.

Lohkovaiheessa Ranskan olympialaiset voittivat kaikki 3 peliä ja päsivät ryhmän ensimmäiseksi. Espanjan olympialaiset hävisivät viimeisellä kierroksella Egyptin olympialaisille 1:2 ja sijoittuivat ryhmän toiseksi. Puolivälierissä Ranskan olympialaiset voittivat Argentiinan olympialaiset, toisen mestaruudensuosikin, 1:0 ja Espanjan olympialaiset helposti Japanin olympialaiset 3:0. Välierissä Ranskan olympialaiset putosivat Egyptin olympialaiset jatkoajalla, ja Espanjan olympialaiset voittivat vahvat kilpailijansa Marokon olympialaiset 2:1.

Ranska on voittanut miesten jalkapallon olympiamestaruuden vuonna 1984 ja Espanja on voittanut miesten jalkapallon olympiamestaruuden vuonna 1992. Viimeisissä olympialaisissa Espanja pääsi finaaliin ja hävisi puolustavalle Brasilialle jääden toiseksi.

Tässä kampanjassa Ranskan olympiajoukkue aloitti 4312-muodostelmalla, jossa Lacazette ja Mateta olivat kumppaneita edessä, hyökkäävä keskikenttäpelaaja Olis, keskikenttäpelaajat Jotard, Koné ja Enzo Milo sekä neljä puolustajaa Truvert ja Lu Kerba, Badé, Sidilia, maalivahti Restes. Joukkueen kokonaisarvo on 250 miljoonaa euroa.