uutiset

Hopeavoitto Pariisissa ei ole loppu, voimistelija Zhou Yaqin odottaa kukintaansa Los Angelesissa

2024-08-07

Naisten tasapainokeilakilpailun jälkeen Zhou Yaqin ilmaisi tunteensa kameran edessä. Kuva / Xinhua News Agency
Elokuun 5. päivän illalla Pariisin olympialaisten kilpavoimistelujen finaali päättyi 18-vuotias Zhou Yaqin voitti Kiinan voimistelujoukkueelle hopeaa 14 100 pisteellä ja italialainen D'Amato. voitti kultamitalin pisteillä 14,366.
Zhou Yaqin kertoi olevansa 80 % varma palkintokorokkeesta ennen kilpailua, mutta tässä projektissa on liian paljon epävarmuutta "Hopeamitalin voittoa ensimmäisissä olympialaisissani pidetään elämäni korkeimpana pisteenä. Aion levätä Ensin, kun palaan, toivon voittavani hopeamitalin Los Angelesissa (esittääkseni paremmin olympialaisissa).
Valmistella
Voitti Guan Chenchenin 3 vuotta sitten ja meni suoraan Pariisiin tämän vuoden toukokuussa
Zhou Yaqin syntyi Hengyangissa, Hunanissa marraskuussa 2005. Vuonna 2009 kuulin, että Hengyang City Sports School etsi hyviä kykyjä eri puolilta maailmaa Ystävän ehdotuksesta hänen isänsä Zhou Shuyan vei yli 3-vuotiaan pienen Yaqinin kokeilemaan. Yllättäen tämän testin jälkeen minut todellakin valittiin.
Muutamaa päivää myöhemmin Zhou Yaqin astui isänsä johdolla Hengyangin urheilukoulun portille. Nuori Zhou Yaqin katseli ympärilleen uteliaasti silmissään. Käytyään voimisteluhuoneessa pikkutyttö kertoi isälleen, että hänen mielestään se oli hauskaa ja haluaisi jäädä.
Zhou Yaqinin ensimmäisen valmentajan Xia Hongin silmissä hän on vilkas pikkutyttö, jolla on hyvät koordinaatiotaidot. Harjoittelujakson jälkeen Xia Hong huomasi, että pieni tyttö oli lahjakas ja halukas kestämään vaikeuksia. Hänen suosituksestaan ​​Zhou Yaqin pääsi Hunanin maakunnan tiimiin. Kiireisestä harjoitteluohjelmasta huolimatta mestari ja oppipoika pitävät edelleen yhteyttä, ja Xia Hong rohkaisee usein nuoria opetuslapsiaan puhelimessa.
Vuoden 2021 Shaanxin kansallisissa kisoissa Zhou Yaqinin esitys oli katseenvangitsija. Naisten tasapainosäteen voimistelufinaalissa hän voitti monia maajoukkueen urheilijoita, mukaan lukien Tokion olympiavoittajan Guan Chenchenin, ja voitti mestaruuden.
Vuoden 2023 kansallisissa mestaruuskilpailuissa Zhou Yaqin voitti lattiaharjoittelun mestaruuden. Saman vuoden MM-kisoissa hän hävisi amerikkalaiselle tähdelle Bilesille tasapainopuomin finaalissa ja voitti hopeamitalin. Tässä pienessä tytössä on paljon potentiaalia.
Vuonna 2024 Zhou Yaqinin yleinen kunto on hyvä. Helmikuussa Cottbusin MM-kisoissa hän voitti kultaa sekä tasapaino- että lattiaharjoittelussa. Hunania edustanut Zhou Yaqin voitti naisten henkilökohtaisessa yleiskilpailussa naisten tasapainopuomin finaalissa joukon siirtoja vaikeuspisteellä 7,2. 8,266, kokonaispistemäärällä 15,466 Voita mestaruus.
Toukokuun lopulla Kiinan voimistelujoukkue julkisti listansa valmistautuakseen Pariisin olympialaisiin. Kolmesta suorasta kiintiöstä Zhou Yaqin on yksi paikka.
Naisten tasapainopuomin finaalissa Zhou Yaqin osoitti voimansa. Kuva / Xinhua News Agency
Arena
Naisten joukkue teki virheen finaalissa ja voitti hopeaa vaakasuoralla puolustaakseen kunniaansa.
Katsoakseen paremmin tyttärensä kilpailua Zhou Shuyan vaihtoi erityisesti kotinsa televisioon, jossa on suurempi näyttö Pariisin olympialaisten aikana. Liittyessään maakuntatiimiin Zhou Yaqin on ollut kiireisempi ja kiireisempi. Pelien ja valokuvien katselu on tapa Zhou Shuyanille ja hänen vaimolleen lievittää tyttärensä kaipuuta.
Naisten voimistelun karsintakilpailussa Pariisin olympialaisissa 28. heinäkuuta Zhou Yaqin ja hänen joukkuetoverinsa sijoittuivat kolmanneksi ja etenivät menestyksekkäästi naisten joukkuefinaaliin. Hän eteni myös tasapainopuomin finaaliin sijoittumalla ensimmäiseksi alkuerissä. Naisten joukkueen finaalissa varhain 2. elokuuta aamulla Zhou Yaqin teki virheen vaakasuorassa, ja Kiinan naisten joukkue sijoittui lopulta kuudenneksi.
Pelin jälkeen Zhou Yaqin sanoi kyyneleissään, että hän oli hieman hermostunut ja hänen jalkansa tärisivät hieman. "Kilpailu on julmaa. Aina tulee olemaan menestyviä ja pettyneitä." Hän sanoi, että hänen on vielä kehitettävä omia vahvuuksiaan ja jätettävä se sanattomaksi.
Naisten tasapainopuomin finaalissa 5. elokuuta illalla Zhou Yaqin osoitti todellisen voimansa ja voitti hopeamitalin. Osallistuessaan olympialaisiin ensimmäistä kertaa, vaikka hänen suorituksensa oli puutteellinen, hän sai myös arvokasta kokemusta. Nähdessään Zhou Yaqinin voittavan mitalin Pariisissa, uskon, että hänen vanhempansa ruudun edessä ovat myös ylpeitä ja iloisia hänen puolestaan.