jalkapallomaajoukkue hävisi 0:7 japanin joukkueelle...fan zhiyi: minusta haluttiin hypätä huangpu-jokeen

2024-09-05

syyskuun 5. päivänä pekingin aikaa fifa 2026 world cupin aasian karsintojen 18. kierroksen ensimmäisessä ottelussa (jäljempänä "top 18") jalkapallomaajoukkue kohtasi japanin vierasjoukkueessa.

ensimmäisellä puoliajalla japanilainen joukkue siirtyi johtoon endo hangin ja mitsuru kaorun päädyillä. toisella puoliajalla minamino takumi teki kaksi maalia peräkkäin. jalkapallomaajoukkue hävisi japanin joukkueelle 0-7.

hävittyään 0-7, jalkapallomaajoukkue teki myös useita tuhoisia tappioennätyksiä: suurin tappio japania vastaan ​​​​yhdessä pelissä päästettyjen maalien mm-alkukilpailuissa; tämä on jalkapallomaajoukkueen historian suurin tappio varsinaisessa ottelussa. edellinen suurin tappio tuli ystävyysottelussa brasilian kanssa vuonna 2012, kun jalkapallomaajoukkue hävisi 0-8 brasilialle.

kahden joukkueen välillä on selvä hintaero

195 miljoonaa euroa vs 6,15 miljoonaa euroa

tässä pelissä ivankovic käytti odotetusti 4-4-2 rinnakkaista keskikenttäjärjestelmää, jossa maalivahti wang dalei ja neljä puolustajaa yang zexiang, jiang guangtai, zhu chenjie ja liu yang. nämä viisi pelaajaa olivat täsmälleen samat kuin finaalissa pelin 36 parhaan joukkoon etelä-koreaa vastaan, neljä keskikenttäpelaajaa xie wenneng, jiang shenglong, li yuanyi ja xu haoyang verrattuna kiinan ja korean väliseen sotaan, li yuanyi korvasi kiinan wang shangyuanin -korean sota, wu lei ja zhang yuning, jotka olivat vaihtopelaajia pienten loukkaantumisten vuoksi, palasivat tämän pelin avauskokoonpanoon. korvaamalla fernandon ja bayholamin ivan teki kolme säätöä kiinan ja etelä-korean sodan aloituskokoonpanoon, mikä osoittaa. että hän oli erittäin tyytyväinen peliin.

japanin joukkueen kokoonpano tässä pelissä muuttui 3-4-2-1:ksi keskikentällä ja etukentällä endo endo ja morita hidemasa pelasivat kaksinkertaisena puolustavana keskikenttäpelaajana, doyasu ritsu ja mikata karu pelasivat laitapuolustajina ja kubo boying ja minamino takumi pelasi yhden nuolen uedaa, joka osuu yingfengiin hänen takanaan.

saksan siirtomarkkinoiden nettisivujen arvion mukaan japanin lähtöhinta on 195 miljoonaa euroa ja jalkapallomaajoukkueen lähtöhinta 6,15 miljoonaa euroa. heidän joukossaan japanin joukkueen aloittajat ovat kaikki euroopassa asuvat pelaajat. korkein arvo on kubo takehide 50 miljoonalla eurolla ja alhaisin arvo on taniguchi akigo 1,5 miljoonalla eurolla. jalkapallomaajoukkueen arvokkaimman pelaajan wu lein arvo on 1,2 miljoonaa euroa, mikä on 300 000 euroa vähemmän kuin akigo taniguchi.

jalkapallomaajoukkueen historiallinen ennätys japania vastaan ​​on ehdottoman epäedullisessa tilanteessa. kiinan jalkapalloliiton virallisten verkkosivujen tilastojen mukaan kiinan miesten jalkapallojoukkue voitti japanin viimeksi vuoden 1998 dynasty cupin välierissä, jolloin jalkapallomaajoukkue voitti japanin 2-0.

sen jälkeen jalkapallomaajoukkue on hävinnyt 14 ottelua japania vastaan ​​kaikissa kilpailuissa, yhteensä 14 ottelua, 8 tappiota ja 6 tasapeliä. tietenkin tänä aikana japanin joukkue voitti jalkapallomaajoukkueen korkeintaan kahdella maalilla, eikä sillä koskaan ollut isoa kolmea maalia suurempaa voittoa.

jalkapallomaajoukkueen ainoa laukaus ensimmäisellä puoliajalla tuli zhang yuningilta

ei pysty hyökkäämään, ei pysty puolustamaan

japanilaiset ottivat tilanteen haltuunsa 10 minuutin jälkeen pallo. tätä kulmapotkua hyödyntäen japanilainen joukkue pelasi 12. minuutilla pick-and-rollin, ja merkitsemätön endo hang teki helposti puskulla valtavaan avoimeen tilaan.

ensimmäisen puoliajan pelin kolmannella minuutilla ritsu donyasu syötti pallon vinosti vasemmasta kylkiluusta kohti takapotkua tuloksella 2-0.

puoliajan tekniset tilastot osoittavat, että jalkapallomaajoukkue ampui vain yhden laukauksen - zhang yuningin kaukolaukaus rangaistusalueen ulkopuolelta oli käsittämätön, ja pallon hallussapitoprosentti oli vain 25 %, kun taas japanin joukkue laukoi 9 ja 4 laukausta he saavuttivat tavoitteensa, ja myös onnistumisprosentti oli 89 %, mikä on paljon korkeampi kuin jalkapallomaajoukkueen 65 %. lisäksi yang zexiang ja zhang yuning saivat myös keltaisia ​​kortteja pelin aikana.

ottelua livenä seurannut fan zhiyi valitti: "tässä pelissä vastustajalta oli niin helppo tehdä maaleja. jos ei olisi etäisyyttä täältä, halusin todella hypätä huangpu-jokeen. voimme hyväksyä tappiosi japanille, mutta anna vastustajan tehdä maalin." se on niin helppoa, niin huonoa."

toisen puoliajan alussa ivan korvasi xie wenengin micro-zun wingillä, ja kansallinen jalkapallomuodostelma muuttui 5-3-2:ksi. kokoonpanon muutos ei kuitenkaan tuonut merkittäviä muutoksia. toisen puoliajan 52. minuutilla minamino takumi ohitti jiang shenglongin oikealla jalallaan rangaistusalueelle ja teki maalin kaukaa, jolloin japani siirtyi 3-0-johtoon. minamino takumi teki paluun 6 minuuttia myöhemmin. hän ravisteli jatkuvasti rangaistusalueen edessä ja teki maalin murtaen jälleen wang dalein kymmenestä sormesta. menetettyään pallon wang dalei istui halvaantuneena maassa pitkään nousematta ylös.

mutta japanin joukkueen maali ei ollut ohi pelin 77. minuutilla junya ito osui maaliin vasemmalla jalallaan rangaistusalueen sisäpuolelta. pallo osui keisarinna dowager jiang guangiin ja taittui verkkoon. 87. minuutilla ito junya auttoi maeda darania puskemaan. peliajan viimeisellä minuutilla takei kubo teki maalin.

lopulta jalkapallomaajoukkue kärsi tuhoisan tappion 18 parhaan joukon ensimmäisessä pelissä ja hävisi japanin joukkueelle 0-7.

ottelun jälkeen jalkapalloilija zhang yuning haastateltiin sivussa ja häneltä kysyttiin aiheesta "missä on kuilu?" hän sanoi: "kiinan ja japanilaisen jalkapallon välinen kuilu näkyy tuloksessa. palaa kotiin ja yritä pelata paremmin."

puhuessaan siitä, kuinka valmistautua seuraavaan peliin, zhang yuning sanoi: "yritä päästä eroon tästä pelistä niin paljon kuin mahdollista. peli on erittäin pitkä ja meidän on otettava se peli kerrallaan."

【kommentti】

jalkapallomaajoukkue kärsi tuhoisan tappion,

myöhästynyt "nihilistinen jalkapallohistorian korjaus"

aasian 18 parhaan joukkoon vuoden 2026 usa:n, kanadan ja meksikon mm-karsinnoissa kiinan miesten jalkapallomaajoukkue hävisi ensimmäisessä vierasottelussaan japanille 0-7, mikä teki ennätyksen kahden joukkueen historian suurimmasta pisteerosta.

joulukuusta 2003 tähän päivään kiinan ja japanin kansalliset miesten jalkapallomaajoukkueet ovat pelanneet 13 peliä. japanin joukkueella on 7 voittoa, 5 tasapeliä ja 1 tappio aasian kisat marraskuussa 2005. sittemmin japanin joukkue on hävinnyt kiinan joukkueen 9 kohtaamisissa, japanilainen joukkue on voittamaton. mutta outoa on, että niin monen voiton ja tappion aikana japani on tehnyt kolme maalia ja voittanut kahdella maalilla, mikä on raja kiinan joukkue ei ole koskaan kärsinyt tappiota yli kolmen maalin nettotappiolla.

seurauksena oli monia erittäin fantasiallisia ja julkeita illuusioita - "japanin joukkueen tekniikalla ei ole etua kiinan joukkueeseen nähden", "jalkapallon syöttäminen ja hallitseminen on juuri sitä", "niin kauan kuin kiinan joukkue puolustaa hyvin, on vielä mahdollisuus."

rehellisesti sanottuna, perustuen kiinan ja japanin etujen ja haittojen vertailuun jalkapallossa viimeisten 20 vuoden aikana jalkapallon kehityksen, jalkapallon väestömäärän ja jalkapallokuvan vertailun perusteella, täydellinen aloitusjoukkue eurooppalaisia ​​tähtiä voi voittaa saksan tai espanja, joka pelaa kiinan joukkuetta vastaan, mutta ei pysty osoittamaan etua pisteissä, onko tämä järkevää? onko tämä normaalia?

nyt pelissä, jossa japanin joukkue ei näyttänyt ponnistelevan paljon ja kiinan joukkue yritti parhaansa, he käyttivät loukkaavaa tulosta tehdäkseen tarpeeksi vahinkoa kerralla.

kilpailuurheilun voitto-tappiosuhde voidaan jakaa karkeasti neljään tilaan: voin voittaa sinut joka kerta, en voi hävitä sinulle joka kerta, en voi voittaa sinua joka kerta ja olen hävinnyt sinulle joka kerta. aika. ensimmäisessä ja neljännessä tilassa kahden joukkueen keskinäisessä psykologiassa ja itsenäkemyksessä ei ole juuri mitään poikkeamaa. tiedän, pystynkö siihen, ja tiedän myös pystytkö sinä.

mutta toinen ja kolmas tila aiheuttavat joskus kognitiivisia harhoja yhdessä tai molemmissa osapuolissa. pitkään pieniä voittoja voittanut ja voittamaton puoli ajattelee, että sen etu ei ole tarpeeksi suuri, ja on aina varovainen ja työskentelee ahkerasti se puoli, jolla on ollut pieniä tappioita pitkään ja pysyy voittamattomana se on hyvin lähellä voittoa kerran ja on paremmassa kunnossa tai sillä on parempi onni.

japanilaisen jalkapallon nousu on tulosta vuosikymmeniä kestäneestä systemaattisesta rakentamisesta, nuorten koulutusjärjestelmän parantamisesta, sarjatason jatkuvasta parantamisesta ja pelaajien henkilökohtaisten kykyjen kokonaisvaltaisesta kasvattamisesta. he kiinnittävät huomiota perusasioihin ja yksityiskohtiin ja pitävät jalkapalloa systemaattisena projektina. he alkavat lapsuudesta ja rakentavat vähitellen voimakkaan jalkapallopyramidin.

toisaalta kiinalainen jalkapallo, unohda se, älkäämme puhuko siitä... sadat miljoonat fanit katselivat niiden siirtymistä urheilukanavalta oikeusvaltiokanavalle, suorasta lähetyksestä varoitusdokumenttiin.

pisteitä 0-7 julmempi todellisuus on: maailman alkukilpailujen 18 parhaan joukko on jo korkeimman tason tapahtuma, jossa voimme kohdata japanin joukkueen, koska yritimme parhaamme voittaaksemme pelata 18 parhaan joukkoon asti, ja näin voi olla vielä monta vuotta tulevaisuudessakin, koska japani pelaa 18 parhaan joukkoon, ennen kuin he kilpailevat kahdeksan parhaan joukkoon ja neljän parhaan karsinnoissa. .

kun luokan koepaperi jaettiin, huippuoppilas sanoi köyhälle: sait kokeesta 60 pistettä, koska sait kokeessa vain 60 pistettä, ja minä sain kokeessa 100 pistettä, koska kokeessa oli vain 100 pistettä. pisteitä.

siksi tämä kauan odotettu tappio on korjaus "historialliseen nihilistiseen vaikutelmaan" kiinan miesten jalkapallojoukkueen monista pienistä tappioista ja tasapelistä japania vastaan ​​viimeisen 20 vuoden aikana, ja näytti siltä, ​​​​että ero ei ollut tarpeeksi suuri.

【aiheeseen liittyviä uutisia】

tätä peliä ei lähetetty suorana cctv sports channel -kanavalla. kritiikistä huolimatta monet fanit päättävät silti maksaa kansallisten jalkapallo-otteluiden katsomisesta.

netissä näytettiin, että "9 yuania jäsenyyteen" katsoa peliä ilmaiseksi, mutta monet fanit väittivät, etteivät he voisi katsoa sitä, vaikka he olisivat jäseniä.