Zheng Qinwen voitti Anisimovan 2-1-käänteessä, ja Zheng Qinwen ohitti US Openin naisten kaksinpelin ensimmäisen kierroksen vaarassa.

2024-08-27

Vuoden 2024 US Openin naisten kaksinpelin ensimmäisen kierroksen ottelussa, joka päättyi varhain aamulla 27. elokuuta Pekingin aikaa, Zheng Qinwen, turnauksen 7. sija, voitti paikallisen villikorttipelaajan Anisimon 4-6, 6- 4, 6-2. Hän kohtaa seuraavalla kierroksella venäläisen teinin Erica Andreevan.

Zheng Qinwen, joka on juuri kruunattu naisten kaksinpelin mestariksi Pariisin olympialaisissa, esiintyy US Openissa sijalla 7. Hänen omaisuutensa on vaarallinen nro 2 siemen Sabalenka, nro 3 siemen Gauff ja Swiatek kaikki ovat hänen mahdollisia vastustajiaan. Hän kohtasi haasteen ensimmäisellä kierroksella. Kilpaileva paikallinen pelaaja ei vain voittanut voimakasta Sabalenkaa juuri päättyneellä WTA1000 Toronton asemalla, vaan myös voitti kokeneen Navarron ja eteni lopulta naisten kaksinpelin finaaliin. Hän on ollut viime aikoina hyvässä kunnossa.

Ensimmäisessä erässä Anisimova siirtyi nopeasti 5-1-johtoon erinomaisella syöttöpalautuksellaan, mikä aiheutti valtavaa painetta Zheng Qinwenille. Vaikka Zheng Qinwen ajoi myöhemmin lukemiin 4-5, hän ei onnistunut pitämään syöttöä ratkaisevassa kymmenennessä pelissä ja hävisi lopulta 4-6.

Toisessa erässä Zheng Qinwen osoitti täysin erilaisen kilpailutilanteen. Hänen ensimmäisen syöttönsä laatu parani merkittävästi, ja hänen ensimmäisen syöttönsä voittoprosentti oli peräti 94%, jättänyt vastustajalle mahdollisuuksia rikkoa syöttö. Viidennessä pelissä Zheng Qinwen tarttui tilaisuuteen ja mursi onnistuneesti syöttöä ja palautti erän 6-4. Viimeisessä erässä Anisimovan tila vaihteli selvästi, kun taas Zheng Qinwen jatkoi tulista kosketusta toisessa erässä Tasaisemman suorituskyvyn ja erinomaisen taktisen toteutuksen ansiosta hän sinetöi helposti voiton 6-2 ja voitti käännöksen.