Zheng Qinwen eteni naisten kaksinpelin finaaliin: Olen erittäin väsynyt, mutta voin silti pelata maata vielä 3 tuntia

2024-08-02

Elokuun 1. päivänä Pariisin olympialaisten tenniksen naisten kaksinpelin välierissä kiinalainen Zheng Qinwen voitti maailman ykköspelaajan puolalaisen Swiatekin ja pääsi finaaliin luoden olympialaisten parhaan tuloksen Kiinan tenniksen kaksinpelissä.

Pelin jälkeen Zheng Qinweniltä kysyttiin sivussa: "Voit vihdoin pitää vapaapäivän huomenna. Oletko liian innostunut lepäämään hyvin?"

Zheng Qinwen veti syvään henkeä ja sanoi: "Kyllä, ainoa asia, joka tukee minua nyt, on usko. En nuku tarpeeksi ja olen hyvin väsynyt, ja fyysinen kuntoni on saavuttanut rajan. Mutta en tiedä miksi Tässä kilpailussa on tunne. Ylimääräiset voimat tukevat minua. Muistan, että olin erittäin väsynyt ja tunsin, että en enää jaksanut jatkaa peliä , vaikka päästäisit minut irti, taistelin vielä kolme tuntia isäni puolesta ja tekisin sen silti."

New Yellow River -raportin mukaan Zheng Qinwen vastasi pelin jälkeen etenemiseen olympiafinaaliin ja sanoi: "Olen aina halunnut olla henkilö, joka murtaa historian lapsesta asti, ja olen tehnyt lujasti töitä Mutta tiedän, että taistelu ei ole vielä ohi, mutta en halua lopettaa tähän asti Haluan tehdä paremmin, vaikka en tiedä, mitä finaalissa tapahtuu, voin taata, että taistelen viimeiseen hengenvetoon asti.

Kuvassa Zheng Qinwen, joka kilpailee

Zheng Qinwen ja Swiatek olivat kohdanneet 6 kertaa aiemmin, mutta he kaikki hävisivät Pariisin olympialaisiin saapuessaan Zheng Qinwen osoitti sitkeää suorituskykyä ja voitti uransa ensimmäisen voittonsa Swiatekia vastaan.

Tämän seurauksena Zheng Qinwen loi Kiinan tenniksen historian parhaan kaksinpeliennätyksen olympialaisissa - Pekingin olympialaisissa 2008 Li Na sijoittui kerran naisten tenniksen kaksinpelissä neljänneksi.

Swiatekia vastaan ​​Zheng Qinwen voitti ottelun 2-0 kahden kiihkeän erän jälkeen. Hän pääsi uransa ensimmäisellä olympiaesiintymisellään naisten kaksinpelin finaaliin ja aloitti hyökkäyksen olympiakultaa vastaan.

Kultaottelussa Zheng Qinwen kilpailee Slovakian Schmidlovan ja Kroatian Vekicin voittajan kanssa.

Lue lisää

Tee ihme!Zheng Qinwen voitti maailman ykkösen ja Kiinan joukkue palasi palkintokorokkeelle 16 vuoden jälkeen.

Zheng Qinwen etenee finaaliin

Juuri päättyneissä olympialaisten tenniksen naisten kaksinpelin välierissä 21-vuotias kiinalainen Zheng Qinwen voitti turnauksen ykkössijan ja nykyisen maailman ykköspelaajan puolalaisen Sviatekin maalein 2:0. eteni menestyksekkäästi naisten kaksinpelin finaaliin!

Promootiomatkan käänne

Hän hävisi kuusi peliä peräkkäin maailman ykköspelaajaa vastaan

Zheng Qinwenin polku näihin olympialaisiin on ollut kuoppainen.

Pariisin olympialaisten tennistapahtuman naisten kaksinpelin välierissä kiinalainen Zheng Qinwen voitti puolalaisen Sviatekin 2-0 ja eteni finaaliin. Kuva: Xinhua News Agency -toimittaja Gao Jing

Turnauksen kuudentena siemenenä hän koki kaksi rajua taistelua, jotka kestivät yli 3 tuntia kahden edellisen päivän aikana, ja putosi peräkkäin maailman 15. amerikkalaisen Emma Navarron ja entisen maailman ykköseksi saksalaisen veteraani Angelique · Korbelin.

Kaksi peräkkäistä eeppistä paluuta sai fanit antamaan Zheng Qinwenille "Reversal Queen" -tittelin, mutta tämä heikensi myös suuresti Zheng Qinwenin fyysistä kuntoa.

Voitettuaan Kerberin eilen, Zheng Qinwen ei kyennyt peittämään innostustaan ​​ja purskahti kerran itkuun kentällä. Pelin jälkeen hän selitti: "Ylitin rajani, joten kun voitin tämän voiton, en voinut hallita tunteitani ollenkaan, ja hän myönsi myös menettäneensä kiinnostuksensa pelin toiseen puoliskoon." Tämä peli on ehkä vaikein peli, jota olen koskaan pelannut kahtena peräkkäisenä päivänä oli aikaa, jolloin en voinut hengittää hetkeen, ja jalkani tuntuivat olevan täynnä lyijyä."

Mutta luottaen vahvaan tahtovoimaansa, Zheng Qinwen silti "yli huipulla", hän sanoi: "Minulla on edelleen odotuksia itseltäni, ja haluan silti voittaa lisää pelejä kiinalaiselle (joukkueelle)!"

1. elokuuta Zheng Qinwen juhli maalintekoa pelissä

Kuitenkin päästyään välieriin Zheng Qinwen kohtasi Sviatekin, joka on turnauksen ykkönen ja tällä hetkellä maailman ykkönen. Edessä on vahva vihollinen, ja Zheng Qinwen on taistellut kiivaasti kaksi päivää peräkkäin Ennen peliä ihmiset eivät uskaltaneet olla liian optimistisia.

Sinun täytyy tietää, että vuonna 2001 syntynyt Sviatek on jo viisinkertainen naisten kaksinpelin Grand Slam -mestari. Nuoret puolalaiset pääsivät maailman rankingissa ensimmäistä kertaa kymmenen parhaan joukkoon vuonna 2021, ja sitten hänen suorituksensa nousi raketin lailla nousten maailman neljänneksi alle puolessa vuodessa. Samaan aikaan Zheng Qinwenin sijoitus on edelleen sadan parhaan joukossa.

Vuonna 2022 Sviatek aloitti uraräjähdyksen. Hän voitti 20 peräkkäistä voittoa, 35 peräkkäistä voittoa ja muita häikäiseviä tuloksia eri tapahtumissa, miehittäen maailman ykkössijan 32 viikkoa peräkkäin.

Edellisellä urallaan he kohtasivat yhteensä kuusi kertaa, ja tulokset olivat yksipuolisia - Zheng Qinwen ei koskaan voittanut yhtään voittoa.

Tällaisissa epäsuotuisissa olosuhteissa Zheng Qinwen teki kuitenkin ihmeen Roland Garrosin savikentällä. Hän voitti vastustajansa puhtaasti 6:2, 7:5 ja ryntäsi Pariisin olympialaisten naisten kaksinpelin finaaliin.

Poiketen kahdesta viimeisestä kovasta taistelusta, Zheng Qinwen sääti tilaansa tämän pelin alussa. Hän ei antanut vastustajalleen monia mahdollisuuksia ensimmäisessä erässä ja voitti vain 39 minuutissa. Toisen erän alussa vastustaja siirtyi johtoon ja sai 4:0 -edun. Mutta Zheng Qinwen ei antanut periksi. Hän tasoitti itsepintaisesti pisteet peräkkäin 4:4:ään, kun Zheng Qinwen löysi toisen mahdollisuuden vastustajansa tarjoilussa se sisälle ja voitti pelin.

Zheng Qinwen pelasi tasaisesti tässä pelissä ja muutti virheongelman kahdessa edellisessä pelissä. Naisten kaksinpelin finaali pelataan kaksi päivää myöhemmin klo 18:00 3. elokuuta Pekingin aikaa.

Podiumille jälleen 16 vuoden jälkeen

Tennislajissa, jota ovat pitkään hallinneet eurooppalaiset ja amerikkalaiset pelaajat, kiinalaiset pelaajat eivät ole voineet astua olympiapalkintokorokkeelle 16 vuoteen.

Pekingin olympialaisissa Li Na sijoittui neljänneksi ja loi Kiinan joukkueen naisten kaksinpelihistorian parhaan ennätyksen. Zheng Jie Yan Zi -yhdistelmä voitti arvokkaan pronssimitalin nelinpelissä. Tämä on myös viimeinen kerta, kun kiinalainen tennis on seisonut palkintokorokkeella olympialaisissa.

Li Na sijoittui Pekingin olympialaisissa naisten kaksinpelissä neljänneksi

Tällä kertaa Zheng Qinwen teki läpimurron naisten kaksinpelissä ja loi Kiinan naisten kaksinpelin historian parhaan ennätyksen olympialaisten jälkeen.

Sitä ennen Kiinan naisten tennisjoukkueen olympialaisten paras ennätys kuului Li Tingin ja Sun Tiantianin yhdistelmälle.

22. elokuuta 2004 kiinalaiset pelaajat Sun Tiantian (oikealla) ja Li Ting voittivat espanjalaiset Martinez/Pasqualen olympialaisten tenniksen nelinpelin finaalissa ja voittivat mestaruuden. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kiinalaiset pelaajat voittivat naisten tenniksen mestaruuden Olympiakultaa.

Ateenan olympialaisissa 2004 he voittivat espanjalaisen Martinez Pascualin kokonaispisteillä 2:0 ja voittivat Kiinan ensimmäisen maailmanmestaruuden suuressa tennistapahtumassa.

Odotetaan ja katsotaan, voiko Zheng Qinwen voittaa toisen kultamitalin Kiinalle 20 vuoden jälkeen!