Tervehdys jätettiin huomiotta ja valmentajaa roiskutettiin tarkoituksella vedellä, ja Pan Zhanle voitti mestaruuden: kostava häpeä.

2024-08-01

Kiinan Pan Zhanle esittelee kultamitalinsa

Varhain aamulla 1. elokuuta, Pekingin aikaa, Pariisin olympialaisten miesten 100 metrin vapaauinnin finaalissa kiinalainen uimari Pan Zhanle ui ajassa 46,40 sekuntia, rikkoen maailmanennätyksen ja voittaen myös ensimmäisen kultamitalin. Kiinan uintijoukkue Pariisin olympialaisissa Tämä on myös ensimmäinen kerta, kun kiinalainen urheilija on voittanut olympiamestaruuden miesten 100 metrin vapaauinnissa.

Pelin jälkeen Pan Zhanle kuvaili suoritustaan ​​finaalissa "kostohäpeäksi". Syynä tähän sanomiseen Pan Zhanle paljasti kaksi yksityiskohtaa: "4×100 viestimme ensimmäisenä päivänä tervehdin Chalmersia alhaalta, ja hän jätti minut huomiotta, mukaan lukien Alexi Yhdysvaltain joukkueesta. Harjoittelun aikana valmentaja oli rannalla, ja he rullasivat ja roiskuivat vettä linja-auton päälle, mikä tuntui siltä kuin he katsoivat meitä alas."

Pan Zhanle juhlii mestaruutta

Ulkomaailman epäilysten ja ulkomaisten urheilijoiden piittaamattomuuden ja ylimielisyyden edessä Pan Zhanle vastasi rikkomalla finaalin maailmanennätyksen Pan Zhanlen tulos finaalissa oli noin 1 sekunnin nopeampi kuin toiseksi sijoittuneen australialaisen urheilijan Chalmersin. nopein 100 metrin lajissa Metrin vapaauintikilpailussa on jo erittäin suuri ero.

Kultamitalin voittamisen jälkeen Pan Zhanle oli erittäin onnellinen: "Voitin ne kaikki tänään ja rikkoin maailmanennätyksen niin vaikeassa poolissa. Se on todella hyvä suoritus ja hieno saavutus Kiinan joukkueelta." ."

Pan Zhanle otti ryhmäkuvan toisen ja kolmannen sijan kanssa

Pan Zhanle sanoi maailmanennätyksen rikkomisesta: "En odottanut (maailmaennätyksen rikkomista) ollenkaan. Ajattelin vain kiirehtiä eteenpäin ja työntää takaosaa taaksepäin. Viimeisten 15 metrin aikana löysin että minä vedin heitä liikaa. Ei ole mitään keinoa saada kiinni."

Mitä tulee siihen, kuinka hän lopulta teki sen, Pan Zhanle vastasi: "Pidä vain hengitystäsi, ja maassamme on niin paljon ihmisiä, kaikkien toivo, tunsin sen hetki ennen kuin astuin veteen!"

Pelin jälkeisessä palkintoseremoniassa, kun suora lähetys ilmoitti Pan Zhanlen voittaneen kultamitalin, yleisö purskahti hurrauksiin. Lisäksi Australian Chalmers, joka sijoittui toiseksi miesten 100 metrin vapaauinnissa, otti myös yhteyden Pan Zhanlen kanssa palkintokorokkeelle ja ilmaisi onnittelunsa.

Pan Zhanle, "100 metrin vapaauintien jumala", on kerta toisensa jälkeen voittanut ulkomaailman epäilykset erinomaisella suorituksellaan ja voittanut myös ulkomaisen yleisön ja urheilijoiden tunnustuksen tänä iltana La Défensessa Stadion Pariisissa, koko maailma hurrasi Pan Zhanle, Pan Zhanle Korjataksesi Kiinan uimajoukkueen nimen.

Lue lisää:

Kiinan ensimmäinen uintikultaa!Pan Zhanle rikkoi maailmanennätyksen

1. elokuuta Pekingin aikaa,Pariisin olympialaisten miesten 100 metrin vapaauinnin finaalissaKiinalainen pelaaja Pan ZhanleMaailmanennätyksen rikkominen ajalla 46,40 sekuntiaVoita kultamitali!

Tämä on yhdeksäs kultamitali, jonka Kiinan valtuuskunta voitti näissä olympialaisissa.

Aikaisin tänä aamuna kiinalainen pelaaja Pan Zhanle juhli pelin jälkeen Lähde: Xinhua News Agency

Edellisessä 4 × 100 metrin vapaauintiviestin finaalissa Pan Zhanle ui uuden olympiaennätyksen 46,92 sekuntia. Kuitenkin 100 metrin vapaauinnin alkuerissä Pan Zhanle melkein jäi välieriin. Välierissä hän ui 47,21 sekuntia ja eteni finaaliin ensimmäisenä. Pilvien huipulle kiipeäminen ja syvään laaksoon putoaminen Netizens sanoi, että tällainen "vuoristorata" on liian jännittävää ja vaatii "isoa sydäntä".

Puolivälissä kilpailua, uimajoukkue ei ole vielä nähnyt kultaa. Kaikki odottavat innolla, että Pan Zhanle voittaisi kultamitalin miesten 100 metrin vapaauinnissa paljon odotetussa "Flying Fish" -taistelussa. Tosiaan, kova työ ei tule pettymään, Pan Zhanle teki historiaa.

Pan Zhanle rikkoi maailmanennätyksen

Ennätys, joka järkytti maailmaa

Kukaan ei olisi voinut kuvitella, että 2 vuotta sitten Budapestissa pidetyissä uinnin MM-kisoissa "kiinalainen lentävä kala" ilmestyisi.

Ning Zetaon jälkeen vuoden 2015 MM-kisoissa Kazanissa kiinalainen miesurheilija seisoi jälleen MM-sarjan 100 metrin "Flying Fish" -finaalin aloitusvaiheessa.

Sinä vuonna 17-vuotias Pan Zhanle ui 48 sekunnin esteen alle kahdesti peräkkäin välierissä ja finaalissa. Vaikka hän ei päässyt palkintokorokkeelle 0,08 sekunnin erolla, Pan Zhanle on tuonut tarpeeksi yllätyksiä kiinalaiseen uimiseen.

Uinnissa 100 metrin vapaauinnin 48 sekunnin merkki on aivan kuten 100 metrin yleisurheilun 10 sekunnin merkki, joka on kynnys aasialaisille urheilijoille.

Vuoden 2023 kansallisissa uinnin mestaruuskilpailuissa Pan Zhanle voitti 6 kultamitalia yhdellä hengityksellä ja rikkoi Aasian ennätyksen miesten 100 metrin vapaauinnissa, jonka hallussa oli eteläkorealainen Huang Sunyu ajalla 47,22 sekuntia.

Välittömästi Hangzhoun Aasian kisojen jälkeen Pan Zhanle jatkoi läpimurtoja 100 metrin vapaauinnissa. Hän voitti mestaruuden ajalla 46,97 sekuntia, ja hän oli vain 0,11 sekunnin päässä maailmanennätyksestä historian viides henkilö, joka rikkoi 47 sekunnin rajan. Mutta tuolloin hän teki järkyttävän lausunnon sekakaivosalueella ja lehdistötilaisuudessa pelin jälkeen: "Vertailu oli vain keskinkertainen, koska ennen peliä uin silmilläni maailmanennätyksessä ja lopulta olin 0,11 sekuntia jäljessä, mikä on sääli." "Ei ole olemassa maailmaa."

Tämän vuoden helmikuussa FINA-mestaruuskilpailujen miesten 4x100 metrin vapaauintiviestin finaalissa Kiinan joukkue, johon kuuluivat Pan Zhanle, Ji Xinjie, Zhang Zhanshuo ja Wang Haoyu, voitti mestaruuden ajalla 3 minuuttia, 11,08 sekuntia. Pan Zhanle rikkoi miesten 100 metrin vapaauinnin maailmanennätyksen (46,86 sekuntia), jonka romanilainen Popovich asetti vuoden 2022 EM-kilpailuissa viestikilpailussa. "Maailmaennätys ei ole loppu, urani on juuri alkanut." Pelin jälkeisessä haastattelussa 19-vuotias Pan Zhanle oli täynnä luottamusta tulevaisuuteen.