voitti uran ensimmäisen tittelin chengdu openissa, shang juncheng: keskityn vain paranemiseen

2024-09-24

syyskuun 24. päivän illalla pekingin aikaa kiinalainen teini shang juncheng esiintyi atp250 chengdu openin finaalissa.

turnauksen kärkisijoittajan musettia vastaan, joka sijoittui 19. sijalle maailmassa, shang juncheng käytti tyyneyttä ja keskittymiskykyä ikäisensä ulkopuolella ja voitti lopulta pelin suorissa sarjoissa 7-6 (4), 6-1, ensimmäistä kertaa pelissään. voitti atp tourin mestaruuden. tämä on myös kiinan tennisliiton miesten kaksinpelin toinen kiertueen mestaruus.

"ensimmäinen mestaruuteni on kotona, ja se tuntuu erittäin hyvältä. kiitos kaikille chengdu openin voiton myötä myös 19-vuotiaan maailman ranking kohoaa yhden paikan 52:ksi. koska shang junchengilla ei ole suojeltavia pisteitä jäljellä olevalla kaudella, hänen maailmansijoituksessaan on vielä parantamisen varaa.

kiinan miesten tenniksen loistavana tähtenä shang juncheng teki grand slam -debyyttinsä vuoden 2023 australian openissa ja ohitti ensimmäisen kierroksen. kaudella 2024 hänen edistymisensä on myös ollut melko nopeaa.

tänä vuonna australian openissa hän saavutti grand slam -turnauksen kolmannen kierroksen ja saavutti historiansa parhaan tuloksensa. sitten hän pääsi toiselle kierrokselle wimbledonissa ja kolmannelle kierrokselle us openissa parantaen edelleen maailmansijoitustaan.

kiertueen tasolla shang juncheng sai myös paljon tänä vuonna. hän on saavuttanut atp-kiertueen välieriin kahdesti tänä vuonna hongkongissa ja atlantassa.

chengduun tullessaan shang juncheng otti askeleen pidemmälle ja voitti semifinaalissa saksalaisen hanfmannin kahdessa erässä 6-4 ja pääsi ensimmäistä kertaa kiertueen finaaliin. ennen finaalia hänen reaaliaikainen maailmanlistansa oli noussut sijalle 53, mikä teki uuden henkilökohtaisen ennätyksen.

kun kysyttiin kiinan miesten tenniksen nopeasta noususta viime vuosina, shang juncheng sanoi olevansa erittäin iloinen saadessaan olla osa tätä aaltoa: "nyt suoriudumme todella hyvin, ja olen myös erittäin iloinen, että voin tehdä läpimurron. ."

päästyään finaaliin shang juncheng vahvisti edelleen sijoitustaan ​​kolmannella sijalla atp new generation finals -finaalissa, ja on yhä lähempänä debyyttiään tässä nuorten pelaajien vuoden lopun tapahtumassa.

"tämä on ensimmäinen kerta, kun pelaan finaalissa. olen erittäin iloinen voidessani osallistua kiertueen finaaliin kotona. vastustajani tekevät varmasti kaiken, ja minä teen samoin tämän finaalin kanssa." , kiinalainen teini sanoi suoraan, ettei hänellä olisi varauksia.

itse asiassa shang juncheng ei ole musettille vieras, "harjoittelin hänen kanssaan miamissa noin vuosi tai kaksi sitten. kun olin 17 tai 18-vuotias, hän oli jo yksi maailman parhaista pelaajista, useita vuosia vanhempi kuin olen vuosia vanha, hän on loistava pelaaja.

aivan kuten hän sanoi, shang juncheng meni täysin turnauksen kärkisijoille. ensimmäisestä erästä eteenpäin hän ei koskaan jäänyt jälkeen perustason vastakkainasettelusta, ja molemmat osapuolet pitivät kiinni pisteistä. 11. pelissä shang juncheng sai avaimen syöttömurron, mutta valitettavasti vastustaja katkaisi hänet välittömästi. päättyään tie-breakiin shang juncheng jatkoi ponnistelujaan ja voitti ensimmäisen erän 7-4 välierässä syötettyään kaksi peräkkäistä ässää.

toisessa erässä shang juncheng pääsi täysin valloilleen vain 17 minuutissa. olipa kyseessä lyhyt kierros tai usean laukauksen erä, shang juncheng voi hillitä musettia ja kannibalisoida vastustajansa pala kerrallaan. hänen kauniit voittopisteensä jättävät usein vastustajansa avuttomaksi. lopulta shang juncheng voitti pelin puhtaasti 6-1.

19-vuotiaalle shang junchengille oli arvokas uran läpimurto finaaliin asti ja mestaruuden voittaminen. ja tämä osallistumiskokemus on tarkoitettu lisäämään luottamusta ja motivaatiota hänen tulevaan edistymiseensä.

edellisessä haastattelussa atp-virkailijan kanssa shang juncheng puhui myös kiinan tenniksen tämänhetkisestä kukoistamisesta kiertueella: "olemme pärjänneet miesten tenniksessä paljon paremmin. aiemmin kiinan naisten tennis on aina ollut erinomainen. olen erittäin onnellinen nyt (miesten tennis) tehdäkseni läpimurtoja, keskityn vain itseeni ja tulen paremmaksi pelaajaksi, koska tiedän, että matkaa on vielä jäljellä, jos haluat olla yksi parhaista pelaajista."