äkillinen! toinen pelaaja ilmoittaa vetäytyvänsä vuoden 2024 china openista

2024-09-22

syyskuun 22. päivänä rybakina, viime vuoden turnauksen semifinalisti ja maailman neljäs, ilmoitti vetäytyvänsä 2024 china openista selkävamman vuoksi.

aiemmin swiatek, naisten kaksinpelin maailman ykkönen, ilmoitti vetäytyvänsä 25. syyskuuta avattavasta wta1000 china openista "henkilökohtaisista syistä".

tähän mennessä kiinan avoimista vetäytyvistä naispelaajista ovat sakkari (sijoittui 9. olkapäävamman vuoksi), collins (sijoittui nro 10, sairauden vuoksi), azarenka (sijoittui 19., entinen mestari) ), kareem abdul-jabbar (sijoittui nro 22, loukkaantumisen vuoksi), noskova (sijoittui nro 27), svitolina (sijoittui nro 28, loukkaantumisen vuoksi), garcia (sijoittui nro 29, entinen mestari), pozkova ( sijoitus nro 41), ka-pliskova (sijoitus nro 42), wozniacki (sijoitus nro 72, entinen mestari) ja yli tusina pelaajaa.

china openin virallinen weibo ilmoitti swiatekin vetäytymisestä.

swiatek oli naisten kaksinpelin mestari china openissa viime vuonna, ja häntä pidetään myös tämän vuoden voittosuosikkina. viime vuodesta lähtien swiatek on pelannut erittäin tasaisesti wta1000-tapahtumissa. hän hävisi vain kahdesti ennen wta1000-tapahtuman semifinaaleja ja voitti 5 mestaruutta.

on syytä huomata, että swiatek vetäytyi china openista "henkilökohtaisista syistä", mikä on väistämättä arvaamatonta. viime kuun us openin aikana swiatek kritisoi wta tourin pitkää kalenteria kutsuen sitä "uuvuttavaksi" ja kannatti pelaajien pakollisten osallistumisvaatimusten lieventämistä.

china open on wta 1000 -tason tapahtuma. se oli aiemmin yksi neljästä wta crown jewel -turnauksesta. tämä vuosi on ensimmäinen kerta, kun china openin naisten kilpailu on päivitetty 96:een. niin kauan kuin pelaajat täyttävät vaatimukset, heidän on osallistuttava. .

china openin virallinen weibo julkaisee tämän vuoden naisten turnauksen wild card -listan

kattavan arvioinnin perusteella swiatekin vetäytyminen china openista tällä kertaa on luultavasti tarkoitus antaa hänen kehonsa ja mielensä levätä täysin.

ongelmana on, että swiatekilla on ollut tarpeeksi vapaata us openin jälkeen. swiatek on levännyt siitä lähtien, kun hän hävisi pegulalle us openin puolivälierissä 5. syyskuuta. olettaen, että hän osallistuu wuhan tennis openiin, joka alkaa 7. lokakuuta, hän lepää 2 päivää ja niin edelleen pitkä tauko on erittäin harvinainen swiatekille. hänen viimeinen pisin taukonsa oli indian wellsin 2023 turnauksen alun (peruttu 18. maaliskuuta) ja stuttgartin (20. huhtikuuta) välillä.

swiatekin äkillinen vetäytyminen herätti laajaa huomiota, ja puolalaiset tiedotusvälineet kutsuivat sitä "sensaatiopäätökseksi" ja kommentoivat uutisia "salpana sinisestä". raportissa todettiin myös, että swiatek oli aiemmin vetäytynyt soulissa, etelä-koreassa järjestettävästä wta500-tapahtumasta. vetäytyminen soulin tapahtumasta oli "anteeksianteellinen", koska tämä tapahtuma päättyi pian us openin jälkeen ja tapahtuman taso oli suhteellisen alhainen. swiatek ei kilpaillut soulissa viime vuonna, eikä hänellä ole pisteitä suojattavana soulissa tänä vuonna.

zheng qinwen saapui pekingiin valmistautumaan china openiin

pekingin china openilla on suuri merkitys swiatekille. hän oli mestari viime vuonna ja menettää 1000 pistettä, jos hän vetäytyy tänä vuonna. ennen kuin hän ilmoitti vetäytyvänsä china openista, wuhan open oli ilmoittanut osallistujaluettelonsa, ja swiatek esiintyi wuhan openin mainosjulisteessa. kiinan avoimesta vetäytymisen jälkeen swiatek vetäytyy hyvin todennäköisesti seuraavasta wta1000 wuhan openista ja saattaa jopa vetäytyä kaikista tapahtumista ennen vuoden lopun finaalia.

china openin 1 000 pisteen vähentämisen jälkeen swiatekin pisteet ovat 9 885. kun viime vuoden china openin puolivälieristä on vähennetty 215 pistettä, sabalenkan pisteet ovat 8 501 pistettä, 1 384 pistettä vähemmän kuin swiatekin.

tämän vuoden china openin vetäytymisen jälkeen swiatekin ei odoteta osallistuvan mihinkään turnaukseen ennen vuoden lopun finaalia, kuten viime vuonna, joten hänen pisteensä ennen vuoden lopun finaalia vahvistetaan 9885 pisteeseen.

sabalenka saapui pekingiin varhain aamulla 22. syyskuuta valmistautumaan china openiin

sabalenka ei myöskään osallistunut yhteenkään tapahtumaan china openin ja vuoden lopun finaalin välillä viime vuonna, mutta hän voi halutessaan kilpailla yhdessä tai kahdessa seuraavista kolmesta tapahtumasta, mukaan lukien wta1000 wuhan, wta500 ningbo ja wta500 tokyo voi ansaita 1 400 pistettä, hän korvaa swiatekin maailmanlistan ykköspaikan ja nousee maailman ykköseksi tämän vuoden lopussa.

sabalenkan ei kuitenkaan ole helppoa ansaita seuraavaksi 1400 pistettä. china openin mestaruudesta ja toisesta pisteet ovat 1 000 ja 650 pistettä, wuhan openin mestaruudesta ja toisesta pisteet ovat 900 ja 585 pistettä sekä ningbon mestaruudesta ja toisesta pisteestä. ja tokio ovat molemmat 470 ja 305 pistettä. sabalenka esiintyy wuhan openin mainosjulisteissa, mutta ei näy ningbo openin mainosjulisteissa tokyo openin osallistujalistaa ei ole vielä julkistettu.

siksi, jos sabalenka haluaa korvata swiatekin maailman ykkösenä ennen vuoden lopun finaalia, hänen on voitettava vähintään yksi mestaruus ja yksi kakkonen china openissa ja wuhanissa, eikä tämän tehtävän suorittaminen ole helppoa.

varhain aamulla 19. syyskuuta naomi osaka (kesk.), valmentaja mouratoglou (vas.) ja muut joukkueen jäsenet saapuivat pekingiin valmistautumaan china openiin.

siksi on teoriassa mahdollista, että sabalenka nousisi maailman ykköseksi ennen vuoden lopun finaalia, mutta todellisuudessa se on vaikeampaa. olen varovaisen optimistinen, että swiatek säilyttää jatkossakin maailman ykkösenä. (kirjoittaja: yunjuan yunshu)