uutiset

kiinalaisella taitoluistelulla on toinenkin hyvä uutinen: wang yihan voitti thaimaan mestaruuden

2024-09-15

xinhua news agency, peking, 14. syyskuuta (reportteri li jia) 14-vuotias pekingilainen teini wang yihan voitti kaksi japanilaista luistelijaa kansainvälisen luisteluliiton taitoluistelunuorten grand prix thaimaan asemalla 13. päivänä ja voitti ensimmäisen nuorten grand prix -asemansa. turnauksen mestari.
wang yihan otti johdon lyhytohjelmassa. vapaaluistimessa hän esiintyi viimeisenä ja esitti "suurmestarin" upeasti. koko ohjelma oli siisti ja sujuva, sekä vaikeudella että laadukkaasti, varsinkin ohjelman toisella puoliskolla kolminkertainen koukku koukku axel hyppäsi kaksi viikkoa axelin kahden viikon jälkeen ja voitti lopulta kaksi japanilaista pelaajaa kokonaispisteillä 194,71 ja voitti mestaruuden.
pelin jälkeen wang yihan hyväksyi live-haastattelun englanniksi, hän sanoi: "olen erittäin onnellinen ja yllättynyt. jos voin osallistua grand prix -finaaliin, olen erittäin onnellinen. en uskonut voivani voittaa. halusin vain suorittaa täydellisen ohjelman."
wang yihan on tämän vuoden "14. talven" nuorten mestari, seuraliigan finaalin nuorten mestari ja voitti myös neljännen sijan puolan grand prix'ssa.
vuoden 2024 nuorten talviolympialaisten kolmas kakkonen, japanilaiset teini-ikäiset utaka takagi ja mei okada, sijoittuivat toiseksi ja kolmanneksi. nuorten talviolympialaisten kakkonen ja kim yunan seuraajana tunnettu eteläkorealainen shin ji-ah sijoittui neljänneksi.
uuden kauden alun jälkeen nuorempi sukupolvi luistelijat zhang jiaxuan/huang yihang voitti youth grand prixin ensimmäisen osakilpailun elokuun lopussa, sitten parit zhang xuanqi/feng wenqiang voitti toisen sijan youth grand prix -kilpailussa syyskuussa ja voitti tšekin aseman. an xiangyi puolusti menestyksekkäästi titteliään aikuisten naisten kaksinpelissä vuoden 2024 taitoluistelu asia openissa kukistaen japanilaisen mayo yamashitan ja kuuluisan pelaajan mai miharan ja samalla varmisti kiintiön kiinan naisten kaksinpeliin tämän kauden mm-kisoissa.