sabalenka voitti pegulan päästäkseen ensimmäistä kertaa us openiin ja voitti uransa kolmannen grand slam -tittelin

2024-09-08

varhain aamulla 8. syyskuuta, pekingin aikaa, us openin naisten kaksinpelin finaali alkoi virallisesti, kun sabalenka kohtaa pegulan. kahden kilpailuerän jälkeen sabalenka oli vieläkin parempi kukistaen pegulan 7-5, voittaen us openin mestaruuden ensimmäistä kertaa ja kolmannen grand slam -mestaruuden urallaan.

tässä us openissa sabalenka voitti zheng qinwenin puolivälierissä 2-0 ja välierissä navarron 2-0. hän pääsi finaaliin kahtena vuonna peräkkäin, kun hänen viimeinen vastustaja pegula tämä on ensimmäinen kerta, kun etenee grand slam -finaaliin.

ensimmäisessä erässä molemmat pelaajat olivat hyvässä kunnossa. sabalenka murtui, mutta katkesi heti 2-2, ja sitten sabalenka teki 5-pisteen. 2 johtoon, pegula taisteli yhä kovemmin ja myös mursi pallon klo 5-5. kahdessa seuraavassa ratkaisevassa pelissä sabalenka voitti vaikeuksilla, vaikka piti johtoaan ja voitti 7-5.

toisessa erässä sabalenka katkaisi syöttönsä ja joutui 3-0 johtoon tilanne oli 2-3.

vastassa pegulan vastahyökkäys, sabalenka romahti yhtäkkiä ja hävisi viisi peliä peräkkäin, johtamisesta 3-1. hän kuitenkin kesti paineen ja voitti neljä peliä peräkkäin tehden jälleen voiton 7-5 mestaruuden voittoon 2-0.

tällä tavalla sabalenka voitti ensimmäisen us openin mestaruutensa, joka oli samalla hänen uransa kolmas grand slam -mestaruus.