Olympialähetys | Sukellus naisten 3 metrin ponnahduslauta Chen Yiwen voitti kultaa "Kiinan sukellusjoukkue on mennyt eteenpäin"

2024-08-10

People's Daily Online, Peking, 10. elokuuta (Reporter Yang Lei) 9. elokuuta Pekingin aikaa, Pariisin olympialaisten naisten 3 metrin tasohypyn finaalissa, Kiinan joukkueen jäsen Chen Yiwen voitti mestaruuden, mikä auttoi Kiinan sukellusjoukkuetta saavuttamaan kymmenen peräkkäistä olympiavoittoa tässä tapahtumassa. Australialainen joukkueen pelaaja Gini voitti toiseksi ja toinen kiinalainen joukkueen pelaaja Chang Yani voitti kolmannen sijan.

Mestari Kiinan pelaaja Chen Yiwen (keskellä) nousi palkintokorokkeelle. Kuva: Xinhua News Agency -toimittaja Wang Peng

Edellisissä alkuerissä ja välierissä Chen Yiwen oli vakaassa kunnossa ja säilytti ensimmäisen sijansa, kun taas Chang Yanin tilassa oli ylä- ja alamäkiä ja hän pääsi finaaliin neljännellä sijalla välierissä.

Finaalissa Chen Yiwen sijoittui ensimmäiselle neljälle yksittäishypylle. Viimeinen hyppy veteen oli 76,50 pistettä.

Chang Yani teki virheen ensimmäisessä hyppyssään ja keräsi vain 42,00 pistettä ja sijoittui 12. sijalle. Hän kuitenkin korjasi kuntoaan ajoissa ja suoritti periaatteessa viimeiset neljä hyppyään niin hyvin kuin pitäisi, ja voitti lopulta pronssimitalin kokonaispistemäärällä 318,75 pistettä.

Tämän kultamitalin voittamisen jälkeen Kiinan sukellusjoukkue on voittanut 7 kultamitalia näissä olympialaisissa ja on vain yhden askeleen päässä 8 sukelluskultamitalista. Mahdollisen historiallisen hetken edessä Chen Yiwen sanoi: "Kiinan sukellusjoukkue on edennyt jatkuvasti. Koska siellä on painetta, se saa meidät työskentelemään kovemmin. Olen erittäin iloinen voittaessani tämän kultamitalin tänään."