Kiinan naisten lentopallojoukkue voitti U17-vuotiaiden naisten lentopallon maailmanmestaruuden voittaen Japanin 3-0 ja hävisi vain yhden ottelun 7 ottelusta.

2024-08-25

Toinen 3-0! Kiinan naisten lentopallojoukkue voitti vanhan kilpailijansa Japanin 3-0 naisten lentopallon U17-maailmanmestaruuden finaalissa ja voitti mestaruuden. Kiinan naisten lentopallojoukkue hävisi seitsemässä pelissä vain yhden pelin Turkille lohkovaiheessa ja voitti kaikki muut pelit 3-0. Kapteeni Yang Shuming teki 24 pistettä ja voitti maalinteon Kiinan naisten lentopallojoukkue teki 9 lohkoa koko pelissä, mikä kuvastaa sen vahvaa verkkovoimaa.

Tällä matkalla U17 naisten lentopallon MM-kisoihin Kiinan naisten lentopallojoukkue pelasi erittäin hyvin alusta loppuun, ja myös päävalmentaja Zhao Yong pystyi säätämään taktiikoita ja vaihtoja kentällä tapahtuvien muutosten mukaan. Joukkueen kolme suurta laitahyökkääjää: varmuuskopio Yang Shuming, päähyökkääjät Huang Yuexin ja Sun Hongyun voivat tukea tehokkaasti joukkueen luurankoa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Setter Zhang Zixuanin kypsyys ylittää nuoruuden. Hänen syöttörytminsä on erittäin tasainen ja hänen mentaliteettinsa ei ole paniikkia.

Tässä finaalissa Japanin naisten lentopallojoukkuetta vastaan ​​Kiinan naisten lentopallojoukkue kesti vain 80 minuuttia voittaakseen pisteet 3-0. Kolmen pelin pisteet olivat 25-19, 25-22 ja 25-18 Kiinan naisten lentopallojoukkue johti hyökkäysvaiheessa 42-36, torjunnassa 9-1 ja syöttöissä 9-5. Tämän mestaruuden voitettuaan Kiinan naisten lentopallojoukkue voitti mestaruuden myös neljännen kerran vuoden 2024 U-sarjan kilpailussa: U18- ja U20-Aasian mestaruuskilpailut, Aasian Itä-mestaruuskilpailut ja U17-maailmanmestaruuskilpailut.

Kapteeni Yang Shuming teki tässä pelissä 24 pistettä 20 dunkilla, 1 blokilla ja 3 syöttöllään, ja hänestä tuli pelin paras maalintekijä. Yang Shuming teki 20:sta 31:stä dunksista, ja hänet estettiin kahdella virheellä. Hyökkäysteho oli 58,06. Jos pomppimisnopeutta ja pomppimiskorkeutta voidaan edelleen parantaa tulevaisuudessa, Yang Shumingin odotetaan nousevan ykkösjoukkueeseen ja tulevan Gong Xiangyun sijaiseksi. Kaksi päähyökkääjää Huang Yuexin ja Sun Hongyun tekivät vastaavasti 11 pistettä ja 10 pistettä Kiinan naisten lentopallojoukkueen kolme laitahyökkääjää.

Sun Hongyun sai 21 ensisyöttöä 3 pelissä, joista 8 oli täydellisiä ja 2 teki virheitä. Huang Yuexin teki 19 ensisyöttöä, joista 8 oli täydellisiä ja 2 teki virheitä, täydellisellä 31,58 prosentilla. Asettaja Zhang Zixuan syötti ja teki 2 pistettä 3 pelissä 25 syötöstä 71:stä oli täydellisiä vain yhdellä virheellä, ja tehokkuus oli 33,80.