vain 1 laukaus! jalkapallomaajoukkue hävisi japanille 0-7, mikä teki pahimman tappion ennätyksen 12 vuoteen: kiinan ja japanin jalkapallon välinen kuilu näkyy tuloksessa

2024-09-05

pekingin aikaa 5. syyskuuta illalla kello 18.35 jalkapallomaajoukkue kärsi mm-kisojen 18 parhaan lohkovaiheen ensimmäisellä kierroksella japanille 0-7 vierastappion.

tässä pelissä jalkapallomaajoukkue oli täysin epäedullisessa asemassa, eikä sillä ollut mahdollisuutta taistella takaisin. jalkapallomaajoukkue teki pelissä vain yhden laukauksen maalia kohti, eikä se osunut maaliin.

ensimmäisellä puoliajalla 0-2 perässä he joutuivat tekemään 5 maalia toisella puoliajalla. tulos 0-7 ei ole vain jalkapallomaajoukkueen viime vuosien suurin tappio, vaan myös jalkapallomaajoukkueen suurin tappio aasialaista joukkuetta vastaan.

aiemmin jalkapallomaajoukkue ei ollut koskaan päästänyt enempää kuin 3 maalia japanin joukkuetta vastaan. jalkapallomaajoukkueen suurin tappio aasialaista joukkuetta vastaan ​​oli 1-5-tappio thaimaajoukkueelle hefeissä vuonna 2013. edellisen kerran jalkapallomaajoukkue hävisi suuremmalla erolla a-tason ottelussa 0-8-tappio brasilialle syyskuussa 2012. tämä peli oli kiinan miesten jalkapallojoukkueen historian toiseksi suurin tappio.

kansallinen jalkapallohyökkääjä zhang yuning kysyttiin haastattelussa pelin jälkeen: "kuinka oli suorituskyky ensimmäisessä ottelussa? mikä on ero (kuilu) kahden osapuolen välillä, zhang yuning vastasi: "luulen, että se voi näkyä?" tämä on ero kiinalaisen jalkapallomme ja japanilaisen jalkapallomme välillä. meidän on kohdattava tämä ero ja pyrittävä pelaamaan paremmin, kun palaamme kotikentällemme.

seuraavaan peliin valmistautumisesta zhang yuning sanoi: "pääse pois tästä tappiosta (varjo) mahdollisimman pian, palaa kotikentälle pyrkimään vauhtiin ja pystymään vakauttamaan pelin tilannetta. on vielä hyvin pitkä, ja otamme sen peli kerrallaan."