Pan Zhanle meni hulluksi ensimmäisen ihmisen uinnin aikana 46 sekunnissa. Valitettavasti sitä ei lasketa ennätyksen rikkomiseen.

2024-08-05

Pariisin olympialaisten uintikilpailun viimeisenä päivänä Kiinan uimajoukkue teki jälleen valtavan aallon La Défense -stadionilla. Kahdessa viimeisessä viestitapahtumassa Kiinan joukkue voitti yhden kullan ja yhden pronssin. Varsinkin miesten 4x100 metrin sekauintiviestissä neljä Kiinan joukkueen nuorta miestä taisteli lujasti voittaakseen olympiamestaruuden tässä tapahtumassa ensimmäistä kertaa historiassa, rikkoen amerikkalaisen joukkueen 40 vuoden dominanssin tässä tapahtumassa.

Vaikka Kiinan uintijoukkueen voimien kultamitaleiden määrä näissä olympialaisissa on pienempi kuin viimeisissä Tokion olympialaisissa voitetut kolme kultamitalia, tällä kertaa voitetut kaksi kultamitalia (miesten 100 metrin vapaauinti ja miesten 4x100 metrin sekauintiviesti) tuli eurooppalaisilta, amerikkalaisilta ja australialaisilta urheilijoilta, joilla oli aiemmin ehdoton hallitseva asema.Sen läpimurtomerkitys ja vaikutus uintimaailmaan on paljon suurempi kuin ennen.

Lisäksi Kiinan uimajoukkue voitti olympialaisissa yhteensä 12 mitalia ja Kiinan uimajoukkueen voittamien mitalien kokonaismäärä oliKaikkien aikojen paras olympialaisissa.

Kiinan joukkue otti kuvia Amerikan ja Ranskan joukkueen kanssa voitettuaan kultamitalin

Mikä on tämän kultamitalin arvo?

sekaviestiSe tarkoittaa, että maan on löydettävä neljä maailman huippumestaria neljässä sammakon ja perhonen uintityylissä. Tämä on vaikea asia. Yhtä vahvoina kuin Yhdysvallat ja Australia, ne eivät voi saavuttaa neljää tavoitetta ilman puutteita. Poikkileikkaustulokset osoittivat, että 200 metrin uinnin jälkeen Kiinan joukkue oli johtoasemassa, kun taas amerikkalainen joukkue putosi neljänneksi ja Britannian joukkue ja Ranskan joukkue olivat toiset ja kolmannet. Siksi ilman tasapainoista kokonaisuutta on mahdotonta johtaa loppuun asti.

Isäntäpelaaja Marchand voitti 4 henkilökohtaista kultamitalia Pariisin olympiauima-altaassa, mutta ei pystynyt seisomaan yksin viestikilpailussa. Marchand on 23-vuotias, ja Ranskan joukkueen vanhin jäsen on jo 33-vuotias. Emme todellakaan löydä kolmea muuta vahvaa mailaa, jotka vastaavat häntä, joten voimme tyytyä vain kolmanteen paikkaan.

Osa-aikatilastoissa, lukuun ottamatta perhosuintia, joka sijoittui kolmanneksi, Kiina sijoittui ensimmäiseksi kolmessa muussa vedossa.Kiistattomasti maailman vahvin.

Kiinan mestaripelaajat Qin Haiyang, Xu Jiayu, Sun Jiajun ja Pan Zhanle (oikealta vasemmalle) ottivat ryhmäkuvan palkintoseremonian jälkeen. Kuva: Xinhua News Agency -toimittaja Huang Zongzhi

Heistä Xu Jiayu johti vanhaa kilpailijaansa Murphya 0,07 sekunnilla, päihittäen jälleen "elinikäisen vihollisensa". Kun hän ei saavuttanut tavoitteitaan yhdessä kilpailussa, hän muutti strategiaansa ladatakseen akkujaan.Lopulta unelma "maalin tekemisestä summerilla" toteutui näissä olympialaisissa.

Qin Haiyangin suoritus näissä olympialaisissa on ollut ylä- ja alamäkiä.Mutta lopulta hän käytti vahvinta rintauintiaan oikeuttaakseen itsensä. Hänen aikansa 57,98 sekuntia ylitti suurimman kilpailijansa, englantilaisen Peteyn. Hän ei eksynyt La Défensen uima-altaaseen.

Perhosuinti on Kiinan joukkueen heikko lenkki, koska Wang Changhaolla oli yhtäkkiä kuumetta ja Sun JiajunHänet määrättiin kriittisellä hetkellä, mutta hänen suorituksensa vastasi hänen tehtäväänsä.

Jos Pan Zhanlen 100 metrin vapaauinnin kultamitalin merkitys näissä olympialaisissa on hänen henkilökohtaisessa läpimurtossaan, niin tämän viestin kultamitalin arvo on kaksinkertainenYleinen transsendenssi pisteestä pintaan.Euroopan ja Amerikan suurvaltojen monopolisoimalla kilpailuuintikentällä Aasian maiden oli ennen voinut kuvitella rikkovan tätä mallia.

Pan Zhanleyou tuli hulluksi, mutta valitettavasti...

Kun Pan Zhanle, joka vastasi neljännestä freestyle-tapahtumasta, otti viestikapun haltuunsa, Kiinan joukkue jäi Ranskan ja Amerikan joukkueen jälkeen 0,75 sekunnilla ja sijoittui kolmanneksi. Yksikään kirjailija, olipa kuinka hyvä tahansa, ei voi kirjoittaa tarinaa siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu, ennen kuin hän hyppää veteen.

Lohikäärme lähtee merelle saattaa olla sopivin kuvaus Pan Zhanlesta. Kääntyessään 50 metrin kohdalla Pan Zhanle ohitti amerikkalaiset pelaajat, ja Kiinan joukkueen uimarata tv-lähetyksessä muuttui "LEADERiksi". 100 metrissä Pan Zhanle oli 0,55 sekuntia ennen maaliin päässettyä toista ranskalaista pelaajaa, mikä saavutti kauhistuttavan 1,3 sekunnin käännöksen ja auttoi Kiinan joukkueen voittamaan mestaruuden lähes 1 aseman edulla.

Pan Zhanlen 100 metrin aika oli 45,92 sekuntia.Tämä on ensimmäinen kerta, kun ihminen on uinut alle 46 sekunnissa.

Harmi, että koska freestyle sekauinti onviimeinenKilpailevat uintityylit,Sen sijaan, että lähtisit liikkeelle lähtöaseella, Poikkileikkaustuloksia ei siis voida laskea maailmanennätyksen rikkomiseen. Vastaavien sääntöjen mukaanViestikilpailun ensimmäisen juoksijan suoritus voi hakea maailmanennätystä. Koska he lähtivät veteen kuuntelemalla "käynnistysasea".Esimerkiksi Dohan uinnin MM-kisoissa helmikuussa 2024 miesten 4x100 metrin vapaauintiviestissäEnsimmäisessä laukauksessaPan Zhanle ui 46,80 sekuntia yhdellä iskulla, rikkoen silloisen maailmanennätyksen.

Monet netizens vitsaili: Pan Zhanle, kuinka nopeasti osaat uida? Voitko antaa tarkan numeron? Sydämeni ei kestä, kun päivitän tuloksiani tällä tavalla.

11. helmikuuta Kiinan joukkueen pelaaja Pan Zhanle esitteli kultamitalinsa palkintoseremonian jälkeen. Kuva: Xinhua News Agency -toimittaja Xue Yuge

paras syntymäpäivälahja

Jos katsot 100 metrin vapaauintien "Flying Fish" -ennätyksen kehityshistoriaa, näet selvästi, kuinka järkyttävä Pan Zhanle oli.

1800-luvun lopulta 1900-luvun alkuun 100 metrin vapaauintiaika oli periaatteessa 1 minuutin sisällä.

Vuonna 1988, lähes vuosisadan kehityksen jälkeen, 100 metrin maailmanennätys saavutti lopulta 48,42 sekuntia 49 sekunnissa, jonka asetti amerikkalainen pelaaja Montgomery.

2000-luvulle tullessa uintiteknologia ja harjoitusmenetelmät ovat ottaneet merkittäviä harppauksia yhdistettynä nopeiden uimapukujen korkean teknologian siunaukseen, ja sen jälkeen on saavutettu nopeaa edistystä. Vuonna 2000 hollantilainen tähti Hoganband rikkoi 48 sekunnin rajan ja nosti ennätyksen 47,84 sekuntiin. Vuonna 2009 brasilialainen Siello Jr. saavutti jälleen virstanpylvään ajalla 46,91 sekuntia ja nosti 100 metrin maailmanennätyksen sataan. sekuntia 47 sekunnin sisällä.

Seuraavien 13 vuoden aikana ihmiset hylkäsivät nopeat uimapuvut, mutta eivät koskaan päässeet lähelle tätä ennätystä. Monet ihmiset ovat alkaneet epäillä, että tässä ihmiskunnan rajat ovat saavuttaneet.

Vasta vuonna 2022 romanialainen nero Popovich ui 17-vuotiaana EM-kisoissa hämmästyttävät 46,86 sekuntia.

0,05 sekunnin parannuksella miesten 100 metrin vapaauintiurheilijoiden sukupolvet ovat tietämättään käyneet läpi 13 vuotta.

Kukaan ei voi kuvitella, että seuraava henkilö, joka tekee historiaa, on nuori kiinalainen mies. Jos he eivät olisi nähneet sitä omin silmin, kukaan ei olisi uskonut, että 100 metrin vapaauinnin maailmanennätys paranee näin nopeasti.

Pan Zhanle kilpaili "ensimmäisenä" vedessä

Pariisiin saapuessaan Pan Zhanle kokeili ensin taitojaan miesten 4x100 metrin vapaauintiviestin finaalissa ja ui ensimmäisenä 46,92 sekuntia rikkoen olympiaennätyksen.

Seuraavaksi Pan Zhanle järkytti kaikkia yleisöä ympäri maailmaa vertaansa vailla olevalla esityksellään.

100 välieristä lähtien Pan Zhanle teki kahdeksan ihmettä ja sijoittui finaalin ensimmäiseksi ajalla 47,21 sekuntia ilman verenvuodatusta. 100 metrin finaalissa hän jätti jälkeensä myös neroksi kehutun Popovichin täydellä 1,08 sekunnilla.Voitto mestaruuden maailmanennätyksellä 46 sekuntia ja 40 sekuntia.

Ja juuri kun ihmiset olivat vaikuttuneita tästä saavutuksesta ja odottivat, kuinka monta vuotta tämän ennätyksen rikkomiseen menisi, vain viisi päivää myöhemmin, uintikilpailun viimeisenä päivänä, tarina saavutti lopulta huipentumuksensa. Tällä kertaa ihmiset uivat ensimmäistä kertaa 46 sekunnissa. Tällä hetkellä kaikki ylistyssanat näyttävät kaltaisilta ja voimattomilta, ja yleisön tarvitsee vain taputtaa käsiään hiljaa ja taputtaa.

Tämän taistelun jälkeen meillä on syytä uskoa, että 46 sekuntia 40 ei missään nimessä ole loppu, eikä se ole mitenkään ylimielinen toive, että ihmisennätys astuu virallisesti 46 sekunnin rajaan.